Инфо

8. август 2019.8. авг 2019.
Kirgiz први у  Мачванском дербију
ТРЕЋИ ТРКАЧКИ ДАН НА ХИПОДРОМУ У БОГАТИЋУ

Kirgiz први у Мачванском дербију

Најспремнији и најбржи у трци дана, каже Милинко Ердевички, члан управе Коњичког клуба „Мачванин“ у Богатићу. Има коментара да се у истој догодило делимично изненађење. Очекиван је бољи пласман Barbare Hepworth,а она стигла трећа.
Kirgiz , Дајане Цветиновић са Шашићем у седлу, први је прошао кроз циљ у трци „Мачвански дерби“, листед категорије, на 2.000 метара, за трогоде коње, трећег тркачког дана, одржаног прошле недеље на хиподрому Коњичког клуба „Мачванин“ у Богатићу. Предајући победницима пехар и ловор, Милинко Ердевички, члан управе богатићког Коњичког клуба каже да је победио у овом тренутку најспремнији коњ и с тим у вези после претрчаних 2.000 метара, осморице галопера у трци дана, на циљу дилеме није било. Други је у овом традиционалном такмичењу стигао Kirgizov шталски друг Marcell, кога је јахао Конкољ, а трећа, помало фаворизована, све израженија љубимица Мачвана Barbara Hepworth у чијем седлу је био Илић. На крају су се чули и коментари да се догодило делимично изненађење.
У првој трци овог дана „Млин Ђорђић“, хандикап пет за трогоде и старије коње на 1.200 метара, победила је Круна, власника Госпавића и Живковића са Московим у седлу. Други је био Magisztrat, а трећа Sabina Sarina.
Резултат друге трке овог дана „Рој“, хандикап пет за двогоде коње на 1.300 метара је био: Прво место Miss Iron,са Шашићем у седлу, друго Step Sister и треће Džejla.
Узбуђења нису изостала ни у трећој трци, под називом „Мачва“ , категорије четири за трогоде и старије коње на 1.600 метара. Овде је тријумфовао Paton Sur са Глоговцем у седлу. Други је био Rabi, а трећa Lorbiqijet.
Увертира трци дана носила је назив „Хајдучке вечери“. То је био обрачун четворогодих и старијих коња на 1.800 метара. Све учеснике испратила је ситна киша. Победио је Tajson са Вујковићем, друго место припало је Alvinu, а треће Ogonu.
На крају време је послужило љубитеље коњичких трка, а следећи њихов сусрет у Богатићу биће осмог септембра. Основна одлика овог је учешће великог броја коња, а успешан организатор био је Коњички клуб „Мачванин“ у Богатићу уз подршку Скупштине општине и бројних спонзора.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa