Инфо

8. август 2019.8. авг 2019.
„Река“ фолклора „запљуснула" Богатић
ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА БОГАТФЕСТ 2019. ГОДИНЕ

„Река“ фолклора „запљуснула" Богатић

Први Међународни фестивал фолклора Богатфест 2019. године, одржан је почетком прошле недеље у Богатићу. Улицом Војводе Степе у овој варошици, продефиловао је велики број учесника у народним ношњама крајева из којих долазе( Црна Гора, БиХ, Република Српска, Италија, Грчка, Португал, Мексико)
Велики број извођача фолклорних игара и песама, представника националних мањина, гостију из других држава, чланова домаћег Фолклорног ансамбла „Ђидо“, продефиловао улицом Војводе Степе, а својим шармом и лепотом завичајних народних ношњи изазвали су посебну пажњу. Прилика за међународну промоцију привредно-туристичких потенцијала Мачве није пропуштена.

Први Међународни фестивал фолклора Богатфест 2019. године, одржан је почетком прошле недеље у Богатићу. Улицом Војводе Степе у овој варошици, продефиловао је велики број учесника у народним ношњама крајева из којих долазе( Црна Гора, БиХ, Република Српска, Италија, Грчка, Португал, Мексико).

Све учеснике прво је поздравио и пожелео им добре наступе и пријатан боравак у овом крају Милош Симић, директор Културно-образовног центра у Богатићу, као организатор манифестације. Он је посебно нагласио значај који фестивал има на развоју културе и сарадње у свим областима стваралаштва.

Манифестацију је званично отворио председник општине Богатић Ненад Бесеровац, после интонирања химне Србије. Испред старог општинског здања развило се разнобојно и дугачко коло у коме су се нашли сви учесници. Овим поводом послата је и заједничка порука читавом свету о потреби већег дружења и међународне сарадње. За то је култура најважнији фактор, а онда долази привредна и посебно туристичка сарадња, подсетио је председник општине домаћина.
Изражена је заједничка жеља за утемељење фестивала, као и потреба да он постане традиционални, а није пропуштена прилика ни за подсећање на значајне резултате које је домаћи Фолклорни ансамбл „Ђидо“ постигао афирмишући општину и крај широм света на сличним манифестацијама. Овим се, истакао је председник општине домаћина Ненад Бесеровац уједно наставља дуги низ летњих манифестација у овом крају, који ће бити заокружен ускоро „Хајдучким вечерима“, крај Дрине у Црној Бари.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa