Инфо

15. август 2019.15. авг 2019.
Вицешампион у Градској кући
ПРИЈЕМ ЗА ЖАРКА КРАЈИШНИКА

Вицешампион у Градској кући

Вицешампиона света у кадетској конкуренцији Жарка Крајишника, дочекали председник Скупштини града Немања Пајић и члан Градског већа Драган Николић. Жарко је пример да се упорност, труд и посвећеност исплате. Највећи успех клуба Шабац
Први пут је Жарко Крајишник учествовао на Светском првенству, први пут је 13-годишњи ученик Основне школе „Лаза Лазаревић“ и члан Теквондо клуба „Шабац“ закорачио на татами планетарне смотре у кадетској конкуренцији, а после искорака на татами, закорачио је све до другог степеника победничког постоља. У узбекистанском Ташкенту је водио борбу са борцима са четири континента, остварио исто толико победа и остварио највећи успех у својој каријери и у историји клуба којем припада.

-Надао сам се, сањао сам медаљу, али нисам осећао притисак док сам путовао, јер су сви у мом окружењу истицали да једино што треба да урадим је да пружим максимум, да се не уплашим и они ће бити задовољни. Трема је била јака, ту су били најбољи кадети света и поносан сам на ово сребро, надам се да ћу наставити серију медаља и у на Европском првенству у Шпанији.

Освајача сребра на Светском кадетском првенству предводио је до циља тренер Милош Лазић који наглашава велику менталну снагу, наизглед мирног, тихог и повученог Жарка Крајишника.
-Миран је ван борилишта, а тамо је лав, спреман да напредује, тренира, да следи инструкције. Када је победио сјајног Аустралијанца у четвртфиналу, обезбедио је бронзу, али сам му пред полуфинале рекао да обични буду задвољни бронзом, док шампиони иду до краја. Био је уморан, али је смогао снаге да савлада и Мексиканца. Како је дебитант, један од млађих бораца тамо, надао сам се да ће трему победити пласманом у другу рунду, међутим, он је превазишао сва очекивања и заслужио историјски резултат. Поносан сам – истакао је Лазић.

После корака на татами Светског првенства, искорака на победничко постоље, дошло је време да „сребрни“ Шапчанин, други теквондиста света закорачи и у Градску кућу, где су га дочекали Немања Пајић, председник Скупштине града и Драган Николић, градски већник задужен за спорт.

-Некако смо навикли у граду да нас стално наши представници обрадују великим резултатом. Ту је други борац света, дечак који је до сребра победио четири представника и приступом и борбом показао да се труд, рад и посвећеност исплате. Честитам и њему, његовим тренерима, као и другом представнику града у Узбекистану, Урошу Белановићу на сјајним резултатима које су остварили. Желим им да наставе са успесима, да буду добри људи, ђаци, спортисти и да нас још много пута обрадују – истакао је Пајић.
Већ наредног месеца Жарка Крајишника очекује наступ на Европском првенству у Шпанији.
-Жарко је један од најмлађих бораца учесника Светског првенства и он је и наредне године кадет. Изузетно важан фактор успеха у теквондоу је жреб. Сада у Шпанију одлази као вицешампион света и сви ће га другачије посматрати, а истовремено је доказао колико може и нема разлога да страхује од ривала, већ они од њега. Нећемо га оптерећивати императивом медаље, већ имамо жељу да буде као и сада, свој, у пуној снази, сигуран у себе – наводи тренер у клубу Јован Дедић.
Уз Крајишника на Светском првенству, међу 10 репрезентативаца Србије био је још један члан клуба „Шабац“ Урош Белановић. Он је био јако близу медаље, остварио је три победе, а поражен је од првог фаворита турнира из Русије, у четвртфиналу, тесним резултатом, при крају меча.
-Били су егал до самог краја. Касније је Рус у полуфиналу победио ривала са више од десет поена предности, те да је прошао, сигурно би и Урош био у финалу. Иако нема медаљу, поносан сам и на његов приступ и наступ у Узбекистану – додаје Милош Лазић.
Б. Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa