Инфо

15. август 2019.15. авг 2019.
Више од спорта
ЧЕТРНАЕСТЕ ОЛИМПИЈСКЕ СЕОСКЕ ИГРЕ ШАПЦА

Више од спорта

У годинама трајања, ОСИ превазишле ниво спортске манифестације, постајући општедруштвени догађај. Обједињују надметање, али и дружење. Село домаћин скоро спремно. Пријаве до 20. августа
Током готвово деценије и по, Олимпијске сеоске игре Шапца превазишле су ниво догађаја који има епитет само спортског и постале су једна посебна, масовна манифестација којој се радују људи на сеоском подручју, али и сви који воле спорт, истакнуто је на конференцији за медије поводом 14. издања Олимпијских сеоских игара Шапца. Принцип Игара где своје место могу наћи сви је обележје које целокупан догађај чини посебним.
-Посетили смо све месне заједнице које припадају територији нашег града. Није реално очекивати да сви учествују, али смо у свакој наишли на добар пријем и мислим да су сви разумели суштину Олимпијских сеоских игара. Нема свако село довољно младих да оформи екипу у неком од спортова, али зато постоје дисциплине где врло успешно могу да наступе и старији. Надам се и позивам све да се пријаве. Ко је некада учествовао зна посебност ОСИ која се речима тешко може описати. Ко није учествовао, има прилику да буде део нечега другачијег – истакао је координатор Игара Милош Митровић из Спортског савеза Шапца.
Много тога на Играма већ је традицинално, али организатори и познате догађаје покушавају да подигну, сваке наредне године, на један виши ниво.
-Осим спорта и ове године је предвиђен културно – забавни програм и већ познати избор за мис спорта. Награда за ову годину је другачија у односу на претходне, биће још лепша и вреднија. Волео бих да што више учесника дође, да уживају и понесу лепе утиске са Игара, без обзира на резултат – додаје председник Организационог одбора ОСИ Сретен Радовановић.
Част да буде домаћин овог лета припала је Поцерском Причиновићу. Иако је остало још осам дана до почетка такмичења, село је практично спремно за старт.
-Велики део посла смо урадили, преостали су још само неки ситни радови и свакако ће на време, чак и раније, све бити завршено. Радујемо се ономе што нас очекује и желимо да будемо добри домаћини и да се сваки посетилац осећа пријатно, не само учесник, него и публика, новинари, званичници. Имамо и изненађење прве вечери.Од 20 сати ће сви моћи да гледају мечеве најбољих осам у Србији у дисциплини обарање руку – истиче председник Савета МЗ Поцерски Причиновић Милан Арсеновић.
Град Шабац је и ове године подршка организаторима у припреми манифетсације која промовише различите позитивне вредности.
-Град је велика подршка спорту, како врхунском, тако и аматерском и рекреативном. Знам да је у сваком учеснику глад за победом, али без обзира на резултат, Игре промовишу спорт, пријатељство, здрав живот и због свега тога Град је увек спреман да подржи Олимпијске сеоске игре – наглашава градски већник Драган Николић.
Посебна захвалност за све године трајања Игара упућена је свим претходним домаћинима.
-Ми смо технички организатори, али све је много лакше када имате сарадњу са селом домаћином, као што смо ми имали све ове године. Увек су руководство и мештани били највећа подршка, помоћ и сарадник који је учинио да догађај достигне ниво на коме је сада. Одлично смо сарађивали са јавно-комуналним предузећима, Дирекцијом за путеве, Домом здравља који ће и ове године имати свој штанд сва три дана трајања Игара- додао је секретар Спортског савеза Шапца Дејан Поповић.
Пријаве екипа могуће су до 20. августа, жреб је 22. августа, а ОСИ стартују 23. дана текућег месеца. Организатори су Спортски савез Шапца, МЗ Поцерски Причиновић, покровитељ Град Шабац.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa