Инфо

15. август 2019.15. авг 2019.
УЛИЦА ЈАСЕНОВАЧКИХ ЖРТАВА

Спремна за нови јавни превоз

„Први пут ће кроз Шипурске ливаде проћи градски превоз. Повезаћемо Летњиковац, Американкино имање и Шипурске ливаде са остатком града квалитетним јавним превозом. Ово је прилика да сви суграђани, било да су они млади или старији, могу користити услугу јавног превоза“, истакао је Зеленовић
Кроз улицу Јасеновачких жртава од јесени ће пролазити линија новог градског превоза, због тога је она прошлог понедељка асфалтирана.

Радове је посетио градоначелник Небојша Зеленовић и истакао да је ово први пут да ће јавни превоз пролазити кроз насеље Шипурске ливаде.

-Први пут ће кроз Шипурске ливаде проћи градски превоз. Повезаћемо Летњиковац, Американкино имање и Шипурске ливаде са остатком града квалитетним јавним превозом. Ово је прилика да сви суграђани, било да су они млади или старији, могу користити услугу јавног превоза. Зато се раде прво ове улице. Кад будемо завршили све улице које су везане за нови концепт јавног превоза, онда ћемо видети по приоритетима и остале улице у граду. Новца има довољно. Позивам грађане у свим улицама које се реконструишу ако имају неке сугестије да то кажу извођачима радова, било да су то уласци у двориште или неке друге примедбе, рекао је градоначелник.

Градоначелник се осврнуо на критике опозције у Шапцу на тендер за јавни превоз и објаснио да је читава процедура прошла контролу Министарства финансија и надлежне агенције за јавно-приватно партнертсво.

-Протекле недеље смо имали примедбе опозиције у Шапцу како је тендер за јавни превоз намештен. То су глупости. Не може тендер који је јаван и који траје 60 дана да буде намештен. Свако може да се пријави на њега и да каже ако има неку примедбу. На крају, читава ова процедура коју је расписала Градска управа града Шапца је прошла и контролу Министарства финансија и надлежне агенције за јавно-приватно партнерство, пошто је у питању концесија за јавни превоз који смо имали и до сада. Позивам све да се пријаве, било да су они из Србије или иностранства, а који испуњавају високо постављене захтеве за екологију и квалитет аутобуса који заслужују грађани Шапца. Интерес Шапчана је да имају најбољи градски превоз, казао је Зеленовић.
У суботу је асфалтирана и Ускочка улица чији ће део уз улицу Јасеновчачких жртава бити на линији градског превоза од јесени.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa