Инфо

15. август 2019.15. авг 2019.
Александри трофеј, Србији сребро
РУКОМЕТ: ЕП ЗА КАДЕТКИЊЕ

Александри трофеј, Србији сребро

Кадеткиње Србије оствариле су успех на Европском првенству за рукометашице у Грузији. У шест утакмица остварили су пет победа, дошле до сребра, поклекле тек у финалу, а осим медаља, од којих је чак пет стигло у Шабац, једна представница нашег рукомета донела је и највреднији индивидуални трофеј.
АЛЕКСАНДРА КРСТИЋ, бек Србије и бек шабачког МЕДИЦИНАРА је најбоља играчица Европског првенства Б дивизије. Она је, према одлуци жирија, показала највише од свих рукометашица на Првенству, а осим епитета најбоље играчице у Србији и ЕП, она је и трећи стрелац Првенства са 42 гола, односно седам по утакмици у просеку.
Током лета дрес репрезентације заменио је онај „плаво – бели“ шабачког Медицинара код још четири рукометашице. Капитен најбоље кадетске екипе Србије, УНА ОБРЕНОВИЋ је постигла 12 погодака, ЛАНА МИЈАИЛОВИЋ има на конту пет погодака, ТАМАРА КОЈИЋ два. У неколико мечева бранила је и ТАМАРА ГЛИШИЋ, имала је и повреду у полуфиналном дуелу против Литванки, али срећом не тешку.
Србија је у групи савладала: Фарска Острва 30:26, Грчку 24:13, Украјину 33:20, Бугарску 44:16. У полуфиналу „пала“ је Литванија 32:26, док је у финалу победила Швајцарска 35:27.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa