Инфо

22. август 2019.22. авг 2019.
Асфалтиран пут  у Белој Реци
РАДОВИ НА ИНФРАСТРУКУТУРИ НА
ПОЛОВИНИ ИНВЕСТИЦИОНОГ ЦИКЛУСА

Асфалтиран пут у Белој Реци

У четвртак су отпочети радови у оквиру којих је реконструисан пут од Беле Реке према Липолисту, а новим асфалтом пресвучено је 1300м пута и вредност радова је око 10 милиона динара. Асфалтирању су присуствовали градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, руководилац Сектора за изградњу у ЈП "Инфраструктура" Миодраг Филиповић и одборник у Скупштини града Сретен Живанић.
Градоначелник је рекао да радови теку по плану и да је завршена отприлике половина инвестиционог циклуса.
-У Белој Реци урађено је километар и 290м пута, до сад смо урадили половину свих планираних деоница што се тиче путева и негде око 23 улице у граду, а сада почиње нова фаза радова, радићемо Нушићеву улицу, потом изградња Винаверовог трга, ревитализација Бенске баре. За двадесетак дана очекујем почетак радова на путевима у Поцерини, у питању су Поцерски Mетковић, Десић, Милошевац и остала поцерска села, рекао је Зеленовић закључивши да новца има довољно и позвао грађане да дају своје сугестије.
Сретен Живанић, одборник у Скупштини града је закључио да је ово прва озбиљнија инвестиција у Белој Реци у последњих тридесетак година, а да су путеви били изузетно оштећени.
-Ја као градски одборник и моје колеге са сеоског подручја две године уназад смо здушно тражили да се издвоје средства за овако једну велику инвестицију. Скупили смо снаге и новца и уз велико разумевање челника Града Шапца ово је велики дан за Белу Реку и много нам значи ових 1300м потпуно новог коловоза који је већ транзитни пут. У последњих 13 година Град Шабац је уложио у Белу Реку око 48 милиона и ја сам им у име свих мештана захвалан.
До сада су, што се тиче реконструкције улица и путева, реализовани радови у вредности од 250 милиона динара. У току су радови који достижу цифру од 30 милиона динара, а у плану је издвајање још најмање 100 милиона динара на реконструкцију улица и путева. Наш град очекују и велики пројекти као што је Савска авенија, ревитализација насеља Бенска бара и реализација Винаверовог трга, а вредност тих радова је око 250 милиона динара, те је за све ово из буџета Града опредељено 640 милиона динара.
Н.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa