Инфо

22. август 2019.22. авг 2019.
То (ни)сам ја
Бенд „Мајдан“- минимум сличности,
минимум разлике

То (ни)сам ја

Четири млада музичара на Светски дан шале одлучила су да оформе бенд необичног назива, „Мајдан“. Окупили су пре две године, а истичу да им је од почетка циљ био да стварају своју музику. Након неколико месеци рада издали су први албум „Минимум сличности, минимум разлике“. Ауторске песме са првенца доносе питања која окупирају мисли младих - емотивни микрокосмос, сналажење у хаотичном свету данашњице. У сложном музичком четверцу вокали и гитаристи су Немања Ерић и Лука Николић, бас гитару свира Лука Новаковић, а за бубњевима је Милан Стојиљковић.
Звук који негује „Мајдан“ може се описати као гитарски поп са јаким упливима алтернативног рока и других жанрова. Концертно су ангажовани и недавно су се представили шабачкој публици у оквиру ШЛФ- а.
-Веома смо задовољни гостовањем у Шапцу. Изненађени смо амбијентом, изгледом тврђаве, организацијом. Ипак, оно што је оставило највећи утисак на нас је да рокенрол има своју публику и да живи - каже Немања Ерић за „Глас Подриња“.
Када сте одлучили да се професионално бавите музиком?
- Спонтано смо кренули у причу око бенда, али иза тога стоји озбиљан рад, труд, сналажње и довијање како бисмо успели, издали албум. У неком тренутку звезде су се поклопиле. Ипак, најважније је да екипа добро функционише. Тада све добије суштину и вредност. Када радите оно што волите, тада све иде у добром смеру. Истрајност и љубав су кључ. Верујем да када нешто заиста волиш, желиш, онда ти то космос и донесе.
Нит која спаја чланове бенда?
-Велико пријатељство унутар бенда је један од основних покретача и кохезивних фактора, уз наравно, страст према музици. Волимо живу свирку, наступе и вероватно ту енергију публика осети.
Минимум сличности, минимум разлике може да буде и парола музичке бити „Мајдана“?
-Мајдан је настао на „компромису“. Имамо различите музичке узоре и одрасли смо слушајући другачији звук. Са Луком Николићем сам написао први албум „Минимум сличности, минимум разлике“. Он је одрастао на музици деведесетих и двехиљадитих, а ја на оној из шездесетих, седамдесетих. То је велики распон звука, од Битлса, Хендрикса, преко Цепелина са примесама Радиохеда, што чини необичан спој. Када музика коју стварамо прође кроз „Мајдан филтер“, тада знамо да је добра и може у „јавност“. Морам да признам да смо себи највећи критичари. Ипак, све се то на пробама увежба и тек када смо сигурни представимо публици песму.
Бенд има необичан назив, „Мајдан“.
-Пореклом сам из Мајданпека. Лука Николић као једини Нишлија у саставу је кумовао имену бенда.

M. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa