Инфо

22. август 2019.22. авг 2019.
РУКОМЕТ: СЕХА ЛИГА

ЗАГРЕБ ДОЛАЗИ

Непланирано и неочекивано догодиле су се промене у СЕХА лиги за сезону 2019/20. који су директно утицали на шабачку МЕТАЛОПЛАСТИКУ. Првобитни жреб је измењен, те је један ривал замењен у групи у којој су смештени „плави“.
Мађарска ТАТАБАЊА одустала је од СЕХА лиге у наредној сезони, а прикључио се вицешампион Русије, московски СПАРТАК. Како је у питању замена екипа, логично је да Руси замене Мађаре у истој групи, но како се ту налази украјински ЗТР, а на релацији Украјина – Москва владају већ познате политичке тензије, руководство Регионалне лиге одлучило је да на место Татабање постави дебитанта из Кине, Пекинг универзитет, а да њих у групи два замене Московљани. Иначе, Спартак представља један врло амбициозан пројекат рукометног клуба. Настали су тек 2017. године, као део спортског друштва и већ на старту су се домогли вероватно најбоље могуће позиције у Русији, с обзиром да су ЧЕКОВСКИ МЕДВЕДИ неприкосновени.
Убрзо по измени обављен је и жреб парова за наредну сезону и шабачка МЕТАЛОПЛАСТИКА сезону у региону почиње на домаћем терену када ће угостити великана из суседства ЗАГРЕБ (званично име Прво плинарско друштво Загреб), вишеструког шампиона Хрватске. Меч ће највероватније бити одигран у уторак, 3. септембра, но датум још није потврђен.
После Хрвата Шапчанима следе два гостовања, РАБОТНИКУ, односно помињаном СПАРТАКУ. „Плави“ ће поново у Шабац у четвром колу, а у хали ће угостити МШЕКОВ, шампиона Белорусије. Први круг ће окончати гостовањем ВЕСПРЕМУ у Мађарској.
Свакако да ова промена не одговара шабачком клубу, јер су Кинези истовремено највећа непознаница, али и свакако најслабији тим у Лиги, док Руси имају високе амбиције ове и наредних сезона, уз велика новчана средства која улажу како би остварили самопостављене циљеве.
Према пропозицијама, прве две екипе, после десет кола, директно ће се пласирати у четвртфинале, док ће преостале разигравати (укрштањем са ривалима из друге групе) за преостала четири места. Титулу брани скопски ВАРДАР, актуелни шампион Европе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa