Инфо

29. август 2019.29. авг 2019.
Подршка за хуманост и помоћ деци оболелој од рака
ХОСТЕЛ “РИНГЛОВ” УГОСТИО ИВАНА НА ПУТУ ЗА ХИЛАНДАР

Подршка за хуманост и помоћ деци оболелој од рака

За Ивана Младеновића из Шида, који је недавно пешке кренуо пут Свете горе и Хиландара, како би што више људи информисао о проблемима и потребама породица чија се деца лече од рака и мотивисао их да слањем СМС поруке на 7175 и сами помогну, чула је готово цела Србија. За њега и његову мисију чуо је и Слободан Николић, управник хостела “Ринглов” у Коцељеви. Иванов племенити циљ био је више него довољан мотив за њега да овом хуманом човеку понуди постељу, окрепљење и моралну подршку.
На путу под слоганом “Путовати споро-живети путујући”, овај Шиђанин био је гост Коцељеве прошлог понедељка а о утисцима и гостопримству на свом фејсбук профилу имао је само речи хвале.
–Е, сада долази оно најзанимљивије, што искрено нисам очекивао, али се још једном показало да су наши људи па можда и најгостољубивији. Путем месинџера ми се јавио човек који прати моје путовање и рекао ми да не бринем што се тиче смештаја у Коцељеви. У питању је био Слободан Николић, управник хостела “Ринглов”. Са друштвених мрежа је сазнао за мој пут и оно коме је посвећен и дилеме није било. Имао сам бесплатну храну и смештај а и узели су да ми оперу гардеробу- написао је Иван и додао да је то био само почетак јер им се касније придружио и председник општине Коцељева Душан Илинчић.
–Морам напоменути да то није било само куртоазно јављање већ један искрен и пријатељски разговор, уз распитивање о мом путу и нуђење помоћи за било чиме ако ми устреба. Наравно, уследила су и слања СМС порука и оно што ме искрено радује, добијам доста потврда о слању порука на 7175 и надам се да ће се тако и наставити, па и појачати, јер малишанима треба помоћ. Оно са чим се они суочавају највећа је и најтежа битка из које ће, уз нашу помоћ, сигуран сам изаћи као победници- поручио је Иван.
Ово је први пут да хостел “Ринглов” угости посетиоце овим поводом и на тај начин постане део једне хуманитарне мисије.
–И у будуће ћемо, сигурно, за све хумане циљеве имати слуха. Иванов циљ је за мене био више него довољан мотив да му, у име хостела, понудим помоћ и подршку и да помогнемо деци оболелој од рака. Информацију да ће проћи кроз нашу општину добио сам и од Владимира Матића, помоћника председника општине - прича Слободан, управник новог објекта у овој вароши.
Хостел “Ринглов” отворен је пре неколико месеци а на идеју о изградњи објекта ове намене дошао је Златомир Станић, власник предузећа “Отпад промет” који је препознао недостатак паркинг простора за камионе који долазе на утовар производа у фабрику “Раух”.
–Такође, препознао је и проблем недостатка капацитета за смештај сезонских радника у Коцељеви. Хостел нуди услуге паркирања за 15-20 камиона, ресторанске услуге, затим услугу преноћишта као и употребу купатила за возаче који не желе да спавају у нашем смештају. Нико у овом крају нема паркинг за камионе, нико нема одвојене тушеве и купатила за возаче камиона. Обим посла говори да су услуге на завидном нивоу и за првих шест месеци постигли смо заиста доста- каже Слободан.
–Ми смо за сада базирани на камионе који иду у иностранство, извозе производе “Рауха”. Али, желимо да проширимо услуге и омогућимо паркинг и друге услуге и онима који довозе сировину, свеже воће у ову фабрику- истиче Николић.
Хостел”Ринглов” за сада располаже са 26 лежаја у једанаест смештајних јединица. Врло често су капацитети попуњени, посебно у летњим месецима.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa