Инфо

29. август 2019.29. авг 2019.
Смотра искуства, младости и наде
СУСРЕТИ СЕЛА СРБИЈЕ У ЦРНОЈ БАРИ

Смотра искуства, младости и наде

Учествовали представници 20 села из Мачве, Срема и Бачке. Домаће Културно-уметничко друштво “Јелица”, приредило раскошан културно-забавни програм, а гости имали прилике да се више упознају са историјским и туристичким знаменитостима домаћина
Завршница традиционалне манифестације “Сусрети села Србије”, коју организује Културно-просветна заједница Србије, одржана је протекле суботе у Црној Бари (Општина Богатић). Учествовали су представници 20 села из Мачве, Срема и Бачке. За све њих и друге госте, домаће Културноуметничко друштво “Јелица” извело је раскошан програм, који се састојао у наступима фолклорних ансамбала. Овом приликом организатор је доделио мноштво награда, представницима села за изузетне доприносе у раду, а уручили су их, генерални секретар Културно-просветне заједнице Србије Живорад-Жика Ајдачић и председник овогодишњег жирија за награђивање, професор, доктор Миладин Шеварлић. Изузетно значајан допринос у организацији целог посла дао је Миомир Филиповић-Фића, новинар и главни уредник “Сеоских новина”.
Представници свих села имали су прилике да у краћем обраћању представе своје месне заједнице.
- За наше село ово представља велику част. Сматрам да смо у последње време инфраструктурним развојем уз мала новчана средства постигли доста. Улепшане су просторије и центар села. Помогла је и општина, али доста значајан је и несебичан допринос наших људи, којима се и овог пута захваљујем, каже Синиша Севић, председник привременог органа ове месне заједнице, који је и одборник у Скупштини општине Богатић.
Црнобарци су се показали као изузетно добри домаћини. Осим забавног програма свим гостима су приредили упознавање и разгледање историјских “споменика”културе и туристичких потенцијала села.
Прво су гостима показали спомен собу у којој је приређена поставка изложбе о Милошу С. Милојевићу, једном од знаменитих личности села. Потом су видели и упознали се са богатом историјом сеоске црке и Фудбалског клуба “Хајдук Станко”. Немерљив допринос у свему дале су чланице Удружења жена “Црнобарке”, које су за све учеснике приредиле свечани дочек и разгледање њихових просторија, лепо уређених у центру села, где спроводе бројне активности.
Сви учесници имали су прилике да виде и освеже се крај живописне обале Дрине, која представља прави, али за сада недовољно искориштен туристички рај.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa