Инфо

29. август 2019.29. авг 2019.
Најбољи у Мачванском округу
САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У БОГАТИЋУ

Најбољи у Мачванском округу

Статистички посматрано, општина Богатић у Мачванском округу има најмање незапослених, а о доброј тенденцији решавања овог животног проблема првенствено младих говори и чињеница да је у протеклом периоду стопа незапослености смањена за 15 одсто.
По свему судећи овој чињеници доприноси и Сајам запошљавања који је протеклог понедељка, трећи пут одржан у Богатићу. У Свечаној сали Скупштине општине нашло се 22 послодаваца, а они су понудили послове за 60 незапослених. Поздрављајући велики број присутних и посебно Бобана Бирманчевића, народног посланика у Скупштини Србије, Синиша Пузић, заменик председника Скупштине општине Богатић, нагласио је да је главни циљ овајвих сусрета пружање стручне и саветодавне помоћи лицима која траже посао. У том смислу он је као главну активност коју локална самоуправа и настоји да спроводи, оценио потребу за новим инвестицијама.
Радивоје Мићић, директор Филијале националне службе за запошљавање у Шапцу истакао као најзначајније чињеницу да је процентуално Општина Богатић на првом месту у Мачванском округу према броју незапослених.
Таква тенденција је евидентна, приметила је и начелница Одељења за посредовање у запошљавању и планирање каријере Татјана Гавриловић, истакавши да је у протеклом периоду стопа незапослености у овом делу Мачве смањена за 15 одсто. Највише незапослених је у старосној доби од 30 до 50 година, а сајмови запошљавања, како се чуло и на овом скупу, најбоља су прилика да се директним контактом између незапослених и послодаваца дође до обострано доброг решења.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa