Инфо

23. јун 2011.23. јун 2011.
ПОСЛОВАЊЕ ФИРМЕ “ГЛАС ПОДРИЊА“

АКЦИЈАМА УВЕЋАНА ВРЕДНОСТ

Са доскорашњих 711 динара, вредност акције предузећа “Глас Подриња“ у протеклих месец дана скочила на 3. 422 динара
У периоду од прошле Скупштине акционара до ове која је предвиђена за 30. јун, предузеће “Глас Подриња“ је остварило стабилизацију свог пословања, задржало је исти број читалаца, дошло је до благог повећања укупног прихода предузећа ““ каже директор фирме “Глас Подриња“ Милош Лукић и посебно истиче податак да је предузеће ове године постало акционарско друштво чије су акције изашле на берзу, док је њихова вредност у протеклих месец дана порасла за готово пет пута.
- Реструктурирањем и поделом јавног предузећа на “Глас Подриња“ и РТВ Шабац, донета је одлука да се новине приватизују. Када се ушло у сам процес приватизације продавало се 70 одсто капитала. Остатак је подељен између малих акционара и акционарског фонда. Сада је ситуација таква да мали акционари и купци капитала остварују добит, па и мали акционари имају своју зараду. У последњих месец дана акције предузећа су изашле на берзу, било је трговања па је њихова вредност са почетних 711 динара порасла на 3.422 динара. Због тога је и капитал малих акционара повећан и надаље ће имати тренд раста ““ образложио је председник Управног одбора листа “Глас Подриња“ Слободан Теодоровић, и изразио очекивање да ће цена у будућности достићи износ од 10.000 динара по једној акцији.
Када је реч о пословању фирме, у “Гласу Подриња“ напомињу да је у периоду од нешто више од годину дана решен велики број проблема који су наслеђени још од периода пре приватизације. Успостављена је укупна текућа ликвидност предузећа, реконструисан новинарски кадар.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa