Инфо

29. август 2019.29. авг 2019.
Знамо  свој циљ
ВАТЕРПОЛО: КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛШ

Знамо свој циљ

Квалификације за Лигу шампиона су најважније такмичење у којем је до сада наступао ватерполо клуб из Шапца. Још један корак у клупском сврставању међу великане ватерпола и изазов за младу екипу какав неки јесу, а неки нису имали. Сезона стартује вечерас (четвртак, 29. август) у 20:30. Ипак, припреме нису завршене, већ ће читавог септембра шампиони Србије комбиновати такмичење и припремне спаринг мечеве.
-Не оптерећујемо играче, али смо претходних сезона себи наметнули обавезу највиших стремљења. За то неопходан је напоран, тежак рад, сви неопходни услови су ту и на играчима је да мисле о базену, себи и ривалима. После турнира нас очекују спаринзи у Дубровнику, са Југом, Мађарској, Загребу (са Младости), надам се други круг квалификација и почетак Регионалне лиге – истиче спортски директор Анто Васовић.
Ривали су делимично познати, тек недавно је завршена пријава играча. Први противник је московски ДИНАМО, руски великан који се суочио са смрћу председника. Некада су за њега наступали Рађен, Суботић, Душко Пијетловић.
-Они су великан још из периода СССР. Јесу подмладили тим, али нису смањена улагања, спортски директор Апанасенко је мој познаник, велики ватерпло ентузијаста и човек који зна да препозна квалитет и жели да уложи у њега. Познајем и тренера и знам да долазе са жељом да се квалификују у наредну рунду.
ГАЛАТАСАРАЈ је највећа непознаница и према неким проценама клуб са најмање шансе за успех у Шапцу.
-Некада су имали тим састављен од искусних интернационалаца, водио их је Игор Милановић. Изменили су значајно екипу, не знамо пуно, осим да су у питању, попут наших, млади играчи и да такође улагања остају на високом нивоу као у Москви. Видећемо шта „нуде“ пре међусобног меча, но никако не смемо да их потценимо.
ОРАДЕА је, на другој страни, можда и највећи фаворит квалификација, вишеструки учесник Лиге шампиона. Садашњи састав чине играчи између 18 и 24 године, из неколико држава, уз два супер искусна играча, доскорашњег капитена Шапца Гојка Пијетловића и његовог 36-годишњег „исписника“ Георгиескуа.
-Јако квалитетан и организован клуб. Спаринговали смо са њима претходне сезоне и то су биле тесне утакмице, очекујем да и сада буде тако. Можемо их назвати једним од фаворита, имају и нашег доскорашњег капитена, освајача свега што се може освојити, но не страхујемо од било кога, те ни од њих – закључио је Васовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa