Инфо

5. септембар 2019.5. сеп 2019.
Радост првог школског звона
ШАБАЦ

Радост првог школског звона

Првог септембра је почела нова школска година за све школарце у Шапцу. Са територије града по први пут у ђачке клупе је село 1060 малишана (првака). За њих је полазак у школу један од најважнијих догађаја у животу. Радосно кажу да их школа уводи у свет писмености и знања.
О томе сведоче и у анкети за “Глас Подриња”.
- Волим што сам пошла у школу. Научићу да читам и пишем, са осмехом на лицу говори Милица Ђукић, која ће похађати шабачку основну школу “Доситеј Обрадовић.
- Са нестрпљењем очекујем прво школско звоно. Верујем да ћу у школи упознати доста добрих другова, за цео живот, каже радосно Лазар Чикарић, који полази у први разред основне школе “Мајур” у Мајуру.
- Спреман сам за први разред. Радосно и нестрпљиво очекујем све што се по речима старијих тамо дешава. Уверен сам да ћу тамо уз доста учења и дружења стећи нове пријатеље. Највише се радујем физичком и ликовном, поручио је ђак-првак Огњен Николић из исте школе.
Традиционално, првог дана школе, сви шабачки прваци добили су поклон пакете са школским прибором и лектиром за први разред, а за њих је приређен и забавни програм на градском тргу.
Ђаци првих разреда моћи ће бесплатно да постану чланови Библиотеке шабачке, да похађају програм “Расти здраво”, улазнице у Народни музеј за њих ће бити бесплатне, а очекује их и бесплатна обука пливања на Градском базену и попусти на билетарници Шабачког позоришта.
Шабац има добре школе и добре услове за рад, који ће, у наредном периоду бити на још вишем нивоу, најавио је градоначелник Небојша Зеленовић.
-Данас је један од најлепших дана у години, јер 1060 нових првака креће у школу. Ово је породични празник, не само за маме и тате, већ и за тетке, тече, ујне, баке, деке. Сви се скупе да прославе овај велики дан. Мени је драго што у Шапцу славимо заједно на градском тргу. Тиме показујемо да водимо рачуна једни о другима. Водимо рачуна и о томе да имамо добре школе и добре услове за рад, а у следећем периоду ћемо те услове подићи на још виши ниво који подразумева да деца иду у једну смену. За сада је седам школа увело једносменски рад. Наредни корак у овим школама је планирање здравих оброка за децу и дужи боравак у школи. А осталих шест школа ћемо покушати једну по једну да доведемо на тај ниво, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa