Инфо

5. септембар 2019.5. сеп 2019.
Пројекат достојан Европе
ГРАДОНАЧЕЛНИК НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА САВСКОЈ АВЕНИЈИ

Пројекат достојан Европе

Радови на простору који се зове парковска авенија у Сава парку, напредују како смо се и договорили са извођачима и како стоји у уговору, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приликом посете новоизграђеном паркингу у улици Краља Александра и Старом граду.
Градоначелник очекује да пројекат парковске авеније отвори простор да „наши људи, у нашем граду, могу комотно, несметано лепо да дођу на Стари град, у овај парк и на реку Саву, да једном Шабац изађе на реку онако како треба.
- Паралелно са тим, овај пројекат се развија на начин да добијемо добру и квалитетну каналску мрежу, да у њој увек има воде, и да се истовремено бранимо од поплава тако што регулишемо ниво подземних вода, а да са друге стране уживамо у природи. И ја мислим да ће у следећим годинама, како будемо развијали овај посао, овај пројекат бити један од најбољих у целој Србији - истакао је Зеленовић.
Према његовим речима, овај пројекат показује да смо способни да мењамо свет око себе сопственим знањем, сопственим умећем и сопственим парама.
- Све оно што се овде дешава финансира Град Шабац, а вредност свих радова је око милион евра - додао је градоначелник.
Град Шабац је ангажовао, преко француске амбасаде, највећег стручњака у Европи који треба да да предлог како да се крене у посао реконструкције шабачке тврђаве. То је посебан пројекат који се радити заједно са удружењем из Брисела које се зове Европа Ностра.
- Генерално овај пројекат најабољи начин показује да су градови у Србији и цела Србија спремни да уђу у Европску унију. Сава парк је пројекат којим решавамо више ствари - вишедеценијску депонију коју смо имали, одбрану од поплава, генерално загађење, оптпадне воде, уређење простора, јавну корист за све - закључио је Зеленовић.

Готови припремни радови
- Пре непуних месец дана започели су радови на Савској авенији. Подземне инсталације су завршене, очишћени су канали, постављена струја, урађена водоводна мреже. Радови ускоро добијају обрисе будуће Савске авеније. Трудимо се да радове организујемо тако да грађани несметано могу да дођу до реке и да уживају - рекла је Виолета Шестић, в.д. директора ЈКП „Инфраструктура Шабац“.


Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa