Инфо

5. септембар 2019.5. сеп 2019.
Палма предлаже Дачића за премијера
ЛИДЕР ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ ИМА ИДЕЈУ ЗА НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ

Палма предлаже Дачића за премијера

Председник Јединствене Србије Драган Марковић похвалио је рад коалиционог партнера, лидера социјалиста и министра спољних послова Ивице Дачић који ће, како је навео, бити њихов предлог за премијера после предстојећих избора на којима очекују да буду друга политичка снага у Србији.
- Коалиција СПС - Јединствена Србија излази са понудом, а понуда су резултати које је остварио Ивица Дачић као министар иностраних послова, и зато је Ивица Дачић наш кандидат за премијера. Дачићеви резултати имају такву вредност да сви заједно министри иностраних послова у задњих 20 година немају такав резултат", рекао је Марковић.
Према његовим речима, све што ради Влада Србије предложио је председник Александар Вучић, а реализовано је неколико министара, од којих је један и Ивица Дачић.
Марковић је казао да је платформа и програм коалиције СПС - ЈС, борба против беле куге, социјална правда, помоћ Србима на Косову и Метохији, нова радна места, заустављање одласка младих из земље и повећање плата полицији, војсци, судству, просвети и здравству.
- "Коалиција СПС - Јединствена Србија на наредним изборима очекује велики број гласова, јер и Дачић и ја имамо шта да причамо шта смо радили и шта ћемо радити у наредном периоду. И када се саберу гласови ми ћемо рећи ево ми смо друга политичка снага у Србији и сигуран сам да ћемо по броју гласова бити на другом месту'", казао је Марковић.
Тим поводом је Ивица Дачић изјавио да је прерано говорити о кандидатима за премијера СПС на предстојећим изборим, те да по правилу место мандатара припада странци која освоји највише гласова.
Он је нагласио да то није било усмерено против било кога, али је у шали додао да ће, свакако, са њим морати да поразговара о томе.

Напредњаци одговорили
Владимир Ђукановић, посланик СНС, поручио је да онај ко освоји највише гласова на изборима треба да да премијера.
– Не волим те комбинаторике. Ако СПС освоји 50 одсто, нек да премијера, овако је без везе тако размишљати. Значи, кад Дачић освоји 50 одсто, нек буде премијер, дотад нек ради свој посао – казао је Ђукановић.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa