Инфо

5. септембар 2019.5. сеп 2019.
Школовање уз рад
КАТАРИНА ШОБИЋ ИЗ ШАПЦА ЗАПОСЛЕНА МАЈКА И СТУДЕНТ

Школовање уз рад

Лакше се “преброди” уз помоћ и разумевање породице. Преданост раду не мањка ни у једном случају
Млада Катарина Шобић из Шапца, власница Салона лепоте “Beauty centar Kaćulina”, студенткиња друге године факултета за Информационе технологије у Београду и мајка, успева да уз несебичну помоћ и подршку породице савлада бројне потешкоће које овакво животно ангажовање са собом носи. Ако се говори о њеној предности то је сигурно младост али конкретна помоћ најближе родбине и прујатеља. Једноставно, у свему поменутом Катарина, која је родом из оближње Варне, није сама.
На почетку разговора за “Глас Подриња”, каже да је њен долазак у град (Шабац) на школовање био велики изазов у сваком погледу. Поред школовања у сновима и на друштвеним мрежама, често је гледала домишљатост и напредовање у свету лепоте и шминке. Желела је и веровала да ће и она једног дана постати део тог света.
На срећу младалачке “маштарије” су се оствариле. Отворила је салон лепоте у Шапцу у улици Цара Душана 48/101. Удала се. Добила сина(Михајило) и уз помоћ мужа, Милоша преуредили 70 метара квадратних простора, који је на коришћење добила од бабе и деде, у сјајно уређен салон лепоте, где пружа услуге професионалне, сценске шминке, надградње свилених трепавица, депилације... Школу није запоставила и неће. Тренутно је друга година на Факултету за информационих технологија у Београду.
- Циљ ми је даље усавршавање. Желим да отворим школу за лепоту. Наравно уз све иде даље стицање знања. Учешће на сајмовима козметике у земљи и иностранству, међународним конгресима и такмичењима. Школовање је ослонац за све,а ту имам немрљиву помоћ и разумевање најмилијих. Свакако је и то добар ослонац за даље напредовање, поручује Катарина и другима који имају намеру да крену њеним путем.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa