Инфо

5. септембар 2019.5. сеп 2019.
Шабачки квалитет потврђен у Љубичеву
56. Љубичевске коњичке игре

Шабачки квалитет потврђен у Љубичеву

За викенд су у Пожаревцу одржане 56. Љубичевске коњичке игре. Поред најатрактивнијег коњичког вишебоја на програму је за два дана и 12 галопских и касачких трка. Како је Шабац последњих неколико година престоница коњичког спорта у Србији, ни овај догађај није прошап без шабачких грла. Чак 36 коња који су у тренингу на Шабачком хиподрому протчало је стазама хиподрома у Пожаревцу.
Прва галопска трка у суботу, "Михаиловац" донела је три прва места коњима који тренирају у Шапцу. Прво место освојила је Фирнеца у власништву Крајчиновића са Гораном Мешетовићем у седлу. Друго место заузео је Road Lever, власништво Старчевића, и џокеј Конвертино. Трећи је био It's My Time у власништву Bell-racing team. Четврти је стигао Owen the love са јахачем Милојевићем.
Коњи из шабачког тренинга били су успешни и у другој галопској трци "Војвода Миливоје Живановић". Сва четири прва места освојили су коњи из шабачког тренинга. Прва је била Атина са јахачем Гораном Мешетовићем. Други је стигао San Sili, власника Меха Даутовића, а јахао га је Ђорђе Перовић. Трећи је био Сурчин, власника Старчевића, са Италијаном Конвертином у седлу. Четврто место заузео је Waslawi власника Адамовића и Радивојевића, са јахачем Жељком Илићем.
Jimmy-Oax освојио је прво место у касачкој трци дана "Морава".
Због неодлучности судија вишебојци су се такмичили по мраку. То није сметало досадашем три пута узастопном витезу Марку Миленковићу и његовом Невалу да поново буду први у полуфиналу. Овога пута, без пласмана у финале остали су неки ранији вишеструки победници. Финале и проглашење витеза љубичевског вишебоја на програму је било у недељу, али је ипак као победник изашао Андрија Стерђевић. Један поен је недостајао Миленковичу да постане четвороструки витез.
Велику пажњу посетилаца привукло је и волтижовање деце. Гост Пожаревца је престижна мађарска Ловаш академија из које су потекли многи европски прваци. Њихови јуниори показали су завидне вештине у извођењу акробатске и партерске гимнастике на коњима.
Други дан 56. Љубичевских коњичких игара био је успешан за шабачка грла. У шест галопских и 2 касачке остварили су запажене резултате и потврдили квалитет.
У трци за трогоде коње, „Браничево“, први је стигао Magic man, са Перовићем у седлу, власништво Вујучић-Шендековић, други је био Киргиз са Шашићем, власништо Дајане Цветивнић, трећа је била Ружића Barbara Hepworth и џокеј Конвертино, док је Наполитан са Мурсијем Bell racing tima заузео четврто место.
Једна од најбољих трка била је свакако „Костолац“ на 1.400 метара, за двогода грла. Први на циљ је стигла Miss Iron, Старчевића, са Перовићем у седлу. New big hope и Козма су били други, док је Јусеин са Милојевићем стигао трећи. Четврто место је припало Can you catch me и јахачу Илићу.
Надметање за трогода и старија грла на 1.600 метара „Војвода Благоје Урошевић“ донело је прво место Алкатразу и џокеју Шашићу, следили су их Тајсон и Тика Вујковић у седлу, а затим, Дестино са Паригалом, док је четврто место припало Огону са Козмом.
Куп „Љубичево“ за сва грла од 3 године и старија освојио је Bubi Pata са Фејесом у седлу, власништо Јуркић – Спорт-а. Pure pearl са Конвертином био је други, а First thought са Перовићем трећи. Четврто место заузела је Красива са Лазаревићем, власништво штале Матрочић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa