Инфо

5. септембар 2019.5. сеп 2019.
Бранитељи отаџбине  нису заборављени
ВЕНЦИ КРАЈ СПОМЕНИКА НА БИТВИ

Бранитељи отаџбине нису заборављени


ОО СУБНОР Богатић организовала је прошле недеље пригодан програм и полагање венаца крај споменика палим борцима Лешничке чете Мачванског партизанског одреда. Овом приликом између осталог је речено да је на овом месту пре 78 година погинуло 15 бораца Лешничке чете Мачванског партизанског одреда.
- Храбро су се супротставили много бројнијем и боље наоружаном непријатељу. Положили су своје животе за нашу слободу и наша је дужност да их се вечно сећамо, рекао је Мијољуб Јосиповић, председник ОО СУБНОР Богатића.
- Уколико желимо да као српски род опростимо и да са више оптимизма гледамо у будућност онда ни у ком случају не можемо, не смемо и нећемо да заборавимо носиоце генетског кода српског рода који су свој живот дали за ослобођење Србије. Све их заједно ценимо без изузетка и без подела на ове или оне, јер историја нас је ваљда научила да смо највише пропатили и настрадали онда кад смо били разједињени и посвађани. Симболично и достојанствено са посебним пијететом ћемо сваке године обележити овај историјски догађај, како би генерације које долазе после нас знале за храброст, поднету жртву својих предака и извојевану слободу.
Стога је потребно да се људима који су дали своје највредније за слободу свих нас, поклонимо и истовремено се међусобно обавежемо да ће мо кроз историју и непрекидну борбу за истину и правду успети у намери да се “завеса заборава” никад не спусти на све наше јунаке, каже Матија Миловановић, помоћник председника општине Богатић.
Венце су положиле делегације ОО СУБНОР Богатић(домаћини), Бајина Башта, Лозница и месни одбори ове организације: Лешница, Лаћарак, Мартинци, Бадовинци и РМВИ из Богатића.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa