Инфо

5. септембар 2019.5. сеп 2019.
Међу најмасовнијим у Србији
ТРЕЋИ ШАБАЧКИ ПОЛУМАРАТОН У СУБОТУ

Међу најмасовнијим у Србији

На две трке организатори очекују око 600 учесника из целог региона. За регуларност трке побринуће се 10 лиценцираних судија Атлетског савеза
Трећи Шабачки полумаратон биће одржан у суботу од 17 часова у организацији удружења Шабачки маратон. Главни покровитељ је Град Шабац, а генерални спонзор Хемофарм фондација. На програму су две трке – полумаратон на 21 километар и трка на 7 километра.
На две трке организатори очекују око 600 учесника из целог региона. То је значајно већи број у односу на претходне две трке када је учествовало око 400 такмичара и што Шабачки полумаратон сврстава у најмасовније трке у Србији.
Сви учесници добијају стартни пакет који садржи тркачку мајицу, тркачке хеланке, стартни број финишерску медаљу, магнезијум и Ц витамин које дарује Хемофарм, и ваучере са попустима код спонзора.
-На стази ће се налазити три окрепне станице са водом и воћем које дарује пиљарница Оаза, а које ће делити волонтери, као и у циљу где ће такође имати воду, воће и енергетске напитке које обезбеђује Sinalco. Траса којом се трка креће дуга је 7 км, тако да се за полумаратон трчи 3 круга. Стаза је лиценцирана од стране Европске атлетске федерације. Испред првог такмичара ићи ће електрична кола која је обезбедио Ауто центар Петровић, са семафором који показује време трке. На тргу, где почиње и где се завршава трка налазиће се санитет дома здравља и теренска медицинска екипа прве помоћи Црвеног крста. Медицински тим ће пратити последњег такмичара. Главно збивање је на градском тргу трка почиње и завршава се, изјавио је Лука Греци у име организатора удружења Шабачки маратон.
На тргу ће се налазити бина са које ће DJ пуштати музику. На самој траси трке на два места биће организована музика. Такође, на стази ће се налазити и мобилни тоалети за такмичаре.
-Одмах након старта главе трке, стартоваће трка предшколаца у сарадњи са Предшколском установом “Наше дете”, око 300 малишана за које смо слатке пакетиће које дарује Шабачка млекара. За најбржих троје дечака и девојчица, маркет “Мини-Ју” обезбедио је ранчеве и школски прибор, а добиће и пехаре. Проглашење победника одржаће се на бини од 20.00 часова. Обезбеђени су пехари, новчане награде и робне награде које је обезбедио Asics, за првих троје у мушкој и женској категорији на обе трке, као и за категорије 40+ и 50+ година у мушкој и женској конкуренцији на полумаратонској трци. Такође биће проглашени најбржа Шапчанка и Шапчанин на полумаратонској трци који ће поред пехара добити и ваучере за базен и теретану које дарује H2O центар.
За регуларност трке побринуће се 10 лиценцираних судија Атлетског савеза. Свим такмичарима ће бити мерено време помоћу чипова који се налазе на стартном броју.
Посластичарници Стелина биће домаћин журке за све такмичаре, а тамо ће имати и организован ручак, освежење и колаче.
У организацији трке учествује преко 80 волонтера без којих све ово не би било могуће реализовати. Пријаве за трчање су могуће на дан трке од 10.00 до 16.00 часова у Културном центру Шапца, где ће такмичари моћи да преузиму стартне пакете и пресвуку се.
Већина учесника већ се пријавила, а за сам дан трке моћи ће да се пријави још четрдесетак такмичара. Котизација износи 1.500 динара.
Истовремено са тајањем трке, на градској бини на Тргу биће организован и 2. регионални Zumba master class u трајању од 3 сата у организацији Zumba fitness клуба и Марине Вуковић на којем ће учешће узети преко 20 инструктора из целог региона.
Партнери манифестације су: ПУ Наше дете, Туристичка организација Шапца, Културни центар Шапца, Спортски савез Шапца, а као спонзори су подржили и Хемофарм, Ауто центар Петровић, Sport rooms, Sinalco, Посластичарница Стелина, Мини-Ју маркети, Шабачка млекара, Транском 94, Цераде Секулић, H2O ценатр, Пиљарнице Оаза, Asics

Траса полумаратона
Такмичари ће се кретати следећим улицама: Господар Јевремова, Вука Караџића, Касарска, Поцерска, Светогорска, Жике Поповића, Војислава Илића, Проте Смиљанића, Карађорђева, Кнеза Милоша и Цара Душана. Траса ће бити затворена за саобраћај од 16.30 до 20.00 часова.
Апелујемо на све грађанима да буду стрпљиви и да поштују саобраћајну сигнализацију и волонтере, а организатори позивају све који су у могћности да изађу на улице и бодре такмичаре.

м.м.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa