Инфо

5. септембар 2019.5. сеп 2019.
Фудбал без граница
СПОРТСКО УДРУЖЕЊЕ “ДЕЛКЕ” ФУДБАЛ ИЗ БАДОВИНАЦА

Фудбал без граница

Раде годину дана, а већ иза себе имају два веома добро организована фудбалска кампа и увек велику жељу да шире спортска пријатељства широм света.
- Први фудбалски камп који је трајао четири дана, организовали смо захваљујући великој помоћи Спортског центра”Матић” са Уба. Учествовало је око 60 младих играча из Словачке, Чешке, Грчке, Хрватске, Црне Горе, Македоније, БиХ, као наравно и домаћина. Имали смо чак и једног заљубљеника у фудбал са Афричког континента. Напомињем да је све било бесплатно, а утисци које су учесници касније писали на друштвеним мрежама су више него повољни, каже Миодраг Делић, председник Спорског Удружења “Делке” фудбал из Бадовинаца.
Памти и сусрете са екипом “Телеоптика” у Земуну, а сви садашњи и будући чланови Удружења су млади, неафирмисани фудбалери од 18 до 25 година, могуће и више који желе стицање нових знања и афирмацију у овој популарној вештини.
Најновији догађај (камп) у режији “Делке”, спортског удружења, помогла је највише општина Богатић. Учествовало је чак 40 младих играча, одиграно више утакмица на терену “Мачве” у Богатићу, а одржан је и едукативни семинар за тренере.
План је између осталог, истиче Делић организовање сличних манифестација, а једна од њих биће већ 11. септембра у Богатићу. Наш саговорник очекује подршку и помоћ општине Богатић, других спортских институција, а осим конкретних утакмица организоваће семинаре за тренере и судије, све с циљем афирмације младих спортиста и фудбалске вештине.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa