Инфо

5. септембар 2019.5. сеп 2019.
Близу, а предалеко
РУКОМЕТ: СЕХА ЛИГА

Близу, а предалеко

Шапчани равноправни са фаворитом 40-ак минута. Пресудило искуство гостију, уз квалитет. Истакао се Дејан Бабић. После одмора гостовање Работнику
На таласу успеха из Истанбула, “плави” су се носили са изазовом Загрепчана, две трећине утакмице све је слутило на неизвестан финиш. Ипак, искуство плус квалитет, мора доћи до изражаја, а победа чувеног тима из хрватске престонице постала је рутинска.
Уколико останемо на термину “таласа”, први вал, онај после знака за почетак меча, запљуснуо је сурово домаћине. МЕТАЛОПЛАСТИКА се није снашла и меч у хали “Зорка” почео је са четири гола у низу вицешампиона СЕХЕ. Играо се тек шести минут и Вуковић је позвао тајм-аут. Минут предаха је освежио младе “плаве”. Потпуно другачији, сигурнији и смиренији наставили су меч и вратили равнотежу. У непуна три минута су смањили заостатак на гол, у 16. изједначили (5:5), а голом Писарића и повели, 6:5 у 18. минуту. Водили су и 11:10, а после полувремена, завршног у егалу, 13:13, Матичић је трећи пут довео Металопластику у вођство, 14:13. Многи су у дворани вероватно сневали, чудо, ако не то, онда неизвесну завршницу. Ипак, на другој страни је квалитетан, више великим мечевима искусан тим, предвођен истинском величином историје овог спорта Златком Хорватом. ЗАГРЕБ се тргао, са четири гола у низу преузео предност. Још је била шабачка екипа у игри, но како се утакмица ближила крају постало је јасно да ће бодови ипак у Загреб.
-Одлично смо одиграли први део, али у другом смо направили сувише грешака, у неким ситуацијама реаговали исхитрено, а сваки пропуст велики Загреб уме да казни. Уверен сам да имамо тим за велике резултате, важно је да извучемо поуке и кренемо даље – истиче голман Тодор Јандрић.
СЕХА се вратила у Шабац и то је најважније. Свака утакмица је велико искуство. Баш то искуство је гарант да, неоспорно квалитетна екипа, може, у наредним мечевима остварити и позитивнији резултат. Вицешампион Севеерне Македоније наредни је изазов, 23. септембра.
Д. Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa