Инфо

5. септембар 2019.5. сеп 2019.
ВЕРОВАЛИ И УСПЕЛИ
РУКОМЕТ: КУП ЕХФ КВАЛИФИКАЦИЈЕ

ВЕРОВАЛИ И УСПЕЛИ

-Тешко ми је да размишљам о другим ривалима, јер осећам да можемо да прођемо, иако играмо два пута у Истанбулу. Имам информације да су их напустили јаки страни играчи, да имају проблеме и уверен сам да имамо шансу – готово стидљиво је пред пут у Истанбул најављивао Веселин Вуковић, тренер „пластичара“. Осећај га није изневерио...
Тешко да би Шапчани имали шта да траже у дуелима против Бешикташа од пре сезону, две три, чинили су тај тим добри страни играчи, са јаким уговорима, но сада је другачије, те иако је „сила“ прописа одредила да буду одиграна два меча у Истанбулу, знали су „плави“ како имају због чега путовати.
Биле су то врло сличне две утакмице. У првој је први део игре припао домаћима, били су углавном у предности, не већој од минималне, али у предности. Преокренуо је стање на паркету наставак. „Умирени“ су Ерсин и Биџер, а крила гостију подигла су момке у „плавом“. Матичић и Кљајић су били бржи, спретнији од чувара. Мало је недостајало да славе некадашњи двоструки прваци Европе већ у првој утакмици, но успели су „црно-бели“ да обезбеде реми.
У другој утакмици, решени да покажу како виђено у мечу број један није стицај околности, већ реалан однос снага. Посебно су Турци обратили пажњу на крила, али су простор користили Петровић Страхиња и репрезентативац Милан Милић. Водила је МЕТАЛОПЛАСТИКА од почетка, водила, имала контролу, а када би ситуација указивала на потенцијалну опасност, сјајни Јандрић је бранио одлично, чувајући конце у рукама своје екипе. Имала је и 23:20 шабачка екипа у финишу, неискуство је утицало да се изгуби предност, но спортски парадокс гола у гостима када се два пута игра на истом терену одвео је Шабац у другу рунду, на мегдан ГОРЕЊУ (Словенија). Могло би се рећи да је форма онемогућила Металопластику да игра у Шапцу, формална правила су је и одвела у други круг, јер је у првом мечу била гост, у другом домаћин.
-Мало ко је веровао у успех, али ми јесмо и самоуверено смо отпутовали. Остали смо привржени идеји наше игре и стрпљења које се исплатило. Пажњу окрећемо ка СЕХА лиги, али обећавам да ни против Словенаца немамо намеру унапред да се предамо. Ова екипа може јако много – рекао је Страхиња Петровић.
Први дуел против Словенаца је 5. или 6. октобра, реванш седам дана касније, а како ће реванш бити реализован опет зависи од више фактора.

БЕШИКТАШ – МЕТАЛОПЛАСТИКА 25:25 (11:11)
Истанбул. Гледалаца: 500. Судије: Чернавакис и Богдановс (оба Летонија). Седмерци: Бешикташ 3(2); МП 5(3). Искључења: Бешикташ 6; МП 2 минута.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Трифуновић, Писарић 2, А. Бабић 5, Дошен, Чагаљ 1, Бомаштар, Јандрић, Мићић, Матичић 6, Тодоровић, Гојковић 1, Петровић, Милић 2, Кљајић 6, Тркуља, Д. Бабић 2.
БЕШИКТАШ: Сарак 1, Арифоглу, Демиризен, Туран, Биџер 3, Озбахар 4, Ерсин 6, Гунај, Хађ Садок 3, Лисица 1, Гок, Арпа, Томић 1, Кирмизијилдиз, Доне 6, Билим.


МЕТАЛОПЛАСТИКА – БЕШИКТАШ 24:24 (14:11)
Истанбул. Гледалаца: 500. Судије: Чернавски и Богданов (Летонија). Седмерци: Металопластика 2 (2), Бешикташ 7 (6). Искључења: Металопластика 6, Бешикташ 6 минута.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Трифуновић, Писарић 2, А. Бабић 4, Дошен, Чагаљ, Бомаштар, Јандрић, Мићић, Матичић 2, Тодоровић 4, Гојковић 3, Петровић 5, Милић 4, Кљајић, Тркуља, Д. Бабић.
БЕШИКТАШ: Сарак 2, Арифоглу, Демирезен, Туран, Биџер 4, Озбахар 3, Ерсин 4, Гунај, Хађ Садок 3, Ласица 2, Гок, Арпа, Томић, Кирмизијилдиз, Доне 5, Билим 1.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa