Инфо

12. септембар 2019.12. сеп 2019.
Меси, Меси!
ЗВИЖДУЦИ И УВРЕДЕ РОНАЛДУ У БЕОГРАДУ

Меси, Меси!

Скоро 40.000 људи окупуло се те кишне вечери на дебију Љубише Тумбаковића, против актуелног европског првака Португалије. Не кажемо да међу љубитељима најспоредније ствари на свету није било и оних који су дошли на „Маракану“ због селектора или репрезентације, али већина је ту била због Кристијана Роналда. Капитен Португала и сигурно један од најбољих фудбалера на планети поново се нашао у Београду. Вероватно му је у глави била мисао да никада у том граду није постигао гол. Са том идејом можда је закорачио на стадион Црвене Звезде „Рајко Митић“. Ипак, на првом кораку, уместо аплауза уследили су звиждуци са тирбина. Зашто?
Није Роналда то пореметило. Загревао се расположен са својим саиграчима. За дивно чудо, барем смо научили да не звиждимо химни појединих држава, а Португал је имао част да буде међу њима. Онда је почела утакмица. Сваки Роналдов контакт је пропраћен звиждуцима, а свака изгубљена лопта или промашена шанса скандиарањем: „Меси, Меси“. Баш смо га насекирали, толико да се у стрелце уписао тек код трећег гола. На 2:0 један син је свом оцу на западној трибини рекао да није све изгубљено и да имамо шансе: „Тешко, Роналдо још није дао гол“, одговорио му је отац.
И тако се и десило, било је 2:1, а онда је Роналдо у свом стилу „савио“ лопту и резултат је промењен. Прославио је свој први гол у Београду карактеристичним скоком, а 40.000 људи је у тренутку ућутало. Читав меч није застао, вероватно претрчао више од половине нашег тима заједно.
Ми смо поново показали да смо недостојни нормалних цивилизацијских вредности, показали слабост и страх. Да, то је страх, кога се плашите, њему звиждите. Свима нам је засметало што су гледаоци у Њујорку звиждуцима испратили најбољег тенисера на планети када је због повреде предао меч Вавринки. Згражавали смо се над тим чином, осуђивали тамошњу публику, а то смо исто учинили у свом дворишту једном од најбољих фудбалера на свету. Слично Ђоковићу, који је поздравио њујоршку публику када је излазио са тениског терена, и Роналдо је високо подигао палчеве у ваздух и тапшањем поздравио навијаче на северној трибини стадиона „Рајко Митић“ када је излазио са терена. Тек тада, са огромним закашњењењем, уследио је аплауз.
Ненад Кулачин

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa