Инфо

12. септембар 2019.12. сеп 2019.

СзС: Радови на шабачком тргу коштали 20 пута мање него на Тргу Републике

Представници Савеза за Србију приказали су у понедељак на Тргу Републике фотографије реновираног Трга у Шапцу и указали да је реновирање тог трга коштало 20 пута мање од радова на Тргу Републике.
Један од лидера Савеза за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да је површина градског трга у Шапцу већа од површине Трга Републике, а радови на њему трајали су 75 дана, док се београдски трг реновирао 375 дана.
"Најважнија разлика је што је шабачки трг коштао 20 пута мање, око 400 хиљада евра плус 100 хиљада евра за фонтану, а за Трг Републике издвојено је скоро 10 милиона евра", изјавио је Зеленовић.
Он је позвао председника Србије Александра Вучића да објасни грађанима зашто за разлику у вредности радова није изграђено 7 до 10 км канализације у Овчи и Борчи, или чак десет нових вртића.
"Ствари у Србији могу да изгледају другачије али је важно да ли радите поштено и у складу са законом, или радите штеточински, као што су потрошене паре на тргу ", истакао је Зеленовић.
Председник општине Стари град Марко Бастаћ јавно је затражио од Вучића да каже који је од његових кумова добио посао сечења плоча којима је поплочан трг, јер је тај вишемилионски посао, како каже, очигледно добијен преко кумовских веза и урађен лоше јер су плоче већ попуцале.
Од надлежних је затражио да покажу надзорне књиге како би грађани сазнали шта је тачно толико коштало јер ако је трг у Шапцу реновиран за 400 хиљада, где је разлика.
Обраћање представника савеза за Србију све време је ометао Сима Спасић из Удружења породица убијених и несталих са Косова и Метохије који је преко мегафона понављао питање бившим властима зашто су из затвора пуштени албански терористи после 2000. године.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa