Инфо

23. јун 2011.23. јун 2011.
Локални план управљања комуналним отпадом општине Коцељева

ДОПРИНОС ОДРЖИВОМ РАЗВОЈУ ОПШТИНЕ

Нацрт плана презентован јавности у петак. Јавној расправи присуствовала само неколицина чланова радне групе. Грађани, па ни они који живе у непосредној близини депоније, нису изразили заинтересованост за ову проблематику.
Законска обавеза и жеља да се побољша стање у комуналној области, реше проблеми дивљих депонија и едукују грађани нагнале су коцељевачку општину да донесе Локални план управљања комуналним отпадом од 2011-2021. године. Међу циљевима који се наводе у тексту плана су успостављање системског решења, смањење количине отпада, поново коришћење и рециклажа, идентификација одговорности за настали отпад и подизање нивоа свести код грађана. Бројни сегменти овог плана односе се искључиво на превентиван рад, јер се у пракси показало да је најбитније да променимо своје лоше навике и да се одговорније односимо према околини.
Кроз развој интегралног система управљања отпадом који ће контролисати отпад, смањити утицај генерисаног отпада на животну средину, стимулисати инвеститоре, повећати економске могућности које настају из отпада путем рециклаже, план ће допринети одрживом развоју ове општине.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa