Инфо

12. септембар 2019.12. сеп 2019.
Промоција еколошког возила
“БИЦИКЛОМ КРОЗ МАЧВУ 2019. “

Промоција еколошког возила

Учествовало око 230 бициклиста, младих и старих из разних крајева Србије. Бројна такмичења и награде
И овогодишња, шеста по реду бициклијада, под називом “Бициклом кроз Мачву 2019. године” у организацији Еколошког едукативног центра Мачва, привукла је велику пажњу љубитеља овог превозног средства из целе Србије. На платоу испред основне школе “Мика Митровић” у Богатићу, одакле су бициклисти стартовали, окупило се њих више од 200. После уписа од организатора су добили мајице и качкете, а путања којом су се кретали била је дуга 35 километара. Из Обреновца су дошли брачни пар Сузана и Драган Ракић. Мачвани су могли да поздраве ватрогасца Зорана Аничића из Кленка, Бојана Дукића и Стефана Голуба из Инђије, Игора Милојевића из Нове Пазове и Милана Богдановића из Дебрца. Наравно, није изостало и доста учесника-домаћина.
Годиште није било битно, а међу учесницима је било доста омладине и старијих. Неки су учествовали више, а неки по први пут.
Свеједно, наглашавају организатори заједничка жеља и циљ им је промоција бицикла као еколошког превозног средства, потом неговање спортске културе, физичке спремности и спретности.
- Мислим да смо у свему успели. Прво било је ово најмасовније окупљање до сада. Успели смо и у такмичарском делу, а наравно и у прокламовању овог здравог стила живота, каже један од организатора Александар Фирауновић.
Одмор уз листиће (старо мачванско јело), које су припремали ученици кулинарског смера Средње Мачванске школе, уследио је у дворишту Одељења основне школе “Цветин Бркић” у Узвећу. Тамо је одржано и више такмичења, а посебну награду, нов бицикл добила је Милица Ракић.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa