Инфо

12. септембар 2019.12. сеп 2019.
ШАМПИОНИ ПОНОВО!
КАЈАК: ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО

ШАМПИОНИ ПОНОВО!

Кајакаши из Шапца одбранили титулу. Доминантан наступ Зорке обележио финиш клупске сезоне на Ади. Уз свеукупну победу, остварени тријумфи у три категорије. Појединачно 23 одличја
Дуго су чекали и маштали шабачки кајакаши да екипно „покоре“ Србију, да се оките титулом свеукупног шампиона. Пристигла је она претходног септембра и изгледа да се „омилила“ Шапчанима и љубоморно ће је чувати бар још годину дана. Кажу да је у спорту теже одбранити освојено, него се први пут попети на трон, а „зоркаши“ су сада били још убедљивији него пре 12 месеци. Укратко, ЗОРКА је свеукупни шампион Србије!, ЗОРКА је најбоља кадетска, јуниорска и сениорска екипа у земљи!
Предолимпијска година је увек, не само физички, него и психолошки тешка за најбоље кајакаше. Они који остваре успех, мислима су већ на великој смотри, они који не успеју у тим настојањима, оптерећени су потрагом за разлозима. Упркос умору, лакшим повредама и тешком лету, Шапчани су остварили оно по шта су и отпутовали у престоницу.
-Највећи успех у историји клуба вероватно. Нисмо први пут свеукупни шампиони, али сада смо и победници у чак три категорије, баш то је показатељ одличног рада у клубу и највећи гарант да уз исти приступ наредних година, имамо сваки потенцијал да још дуго будемо у врху – рекао је тренер Милан Ђенадић.
У укупном пласману ЗОРКА је са 530,5 бодова оставила великог ривала ТАРКЕТ са чак 92 поена минуса. Код сениора титулу је донело 189,5 поена, испред таркетових 171,5, јуниори су до трона довеслали са 124,5 бодова, једним више од Војводине, док су кадети досегли границу од 165,5 бодова, а следили су их вршњаци из Таркета са 122 бода.
За овај историјски успех заслужни су сви представници, а посебно одликаши које ћемо поменути све. Појединачна злата код кадета донели су: Вук Милетић и Михајло Маловић (две), у једноседима/једноклецима, двојац Лука Мањенчић и Вељко Довраговић, квартет девојака: Кецман, Симић, Моравчевић, Гојковић, односно дечака: Мањенчић, Марјановић, Нинковић, Довраговић. Титулом нас је обрадовао и сениорски двојац Небојша Грујић и Бојан Милинковић.
Сребром су се истакли: Вук Милетић, Михајло Маловић; Лука Марјановић – Стефан Нинковић; Кецман-Симић-Моравчевић-Гојковић (све кадети), потом Марко Дамјановић; Миленко Зорић – Михајло Суботић; Грујић – Милинковић – Ђенадић – Павловић (сениори).
Бронза је и део „личне карте“ Првенства: Вељко Довраговић, Вук Милетић; Лука Марјановић - Стефан Нинковић, Лука Трнавчевић - Александар Арсеновић (кадети), односно Марко Дамјановић (две), Марко Дамњјановић - Данило Николић; Зорић – Грујић – Милинковић – Суботић (сениори).

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa