Инфо

19. септембар 2019.19. сеп 2019.
Првенствено обраћање деци
ДАН НЕОБИЧНИХ СПОРТОВА

Првенствено обраћање деци

„Дан необичних спортова“ одржан је у организацији Удружења екстремних спортова „Спортска зона“ и Европског центра за екологију 16. септембра на Тргу шабачких жртава.
Око 50 учесника демонстрирало је спортове и вештине којима се баве кроз стрит воркаут (street workout), кендо, обарање руку, амерички фудбал, теквондо, џијуџицу, џудо.
Трећа је година заредом како се ова манифестација организује у Шапцу. Циљеви јавног тренинга су скретање пажње деци, али и одраслима, на спортове који су мање профитабилни, као и промовисање здравих стилова живота и очување сопственог здравља.
- Ово је добра прилика за рекламу спортова који су мање исплативи. Деца треба да виде, а можда убудуће неки од њих одлуче да се баве једним од ових спортова, - рекао је професор Мирослав Крстић.
Борилачки клуб „Пантер“ у оквиру одржавања дана необичних спортова био један од учесника ове манифестације. Том приликом је члан шабачког „Пантера“ Борисав Илић истакао који су циљеви овог клуба.
- Желимо да окупимо што више омладине. Јединствена је прилика да се склоне са улице и баве спортом. Промоција на јавном простору је веома битна да би се деца ослободила страха од јавног наступа, - рекао је Илић.
М. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa