Инфо

19. септембар 2019.19. сеп 2019.
Уписују се само капиталци
РИБОЛОВАЧКИ КЛУБ „БИСТРО“ ВИШЕ ОД 20 ГОДИНА ИМА СВОЈУ РАНГ ЛИСТУ УЛОВА

Уписују се само капиталци

Риболовачки клуб „Бостро“ у Шапцу годинама уназад има своју ранг листу највећих улова која свакако подсећа, на пример, на АТП листу најбољих светских тенисера.
На овој ранг листи нема, додуше, поена и њихове одбране, већ са вреднују само актуелни резултати. И нема другопласираних, првих десет, првих сто. Само највећи улови. Ранг листа постоји за све рибе која у Сави буду упецане - сом, шаран, смуђ, деверика, амур, мрена, буцов, штука.
Тренутна ранг листа је непотпуна, јер поједине врсте рибе вредне спомена нису још уловљене, али се у нередном периоду очекује добар улов.
- Време пред нама је идеално за пецање. Сада „раде“ све врсте риба и пеца се из свих техника. Сада само треба искористити ово идеално време и пецати. Ова ранг листа се примењује 20 и кусур година - каже Александар Саша Јовановић, власник Риболовачког клуба „Бистро“.
Привилегију да се нађу на ранг листи имају само регистровани чланови овог клуба са уредно издатом дозволом за пецање. Њих око 850.
Последња промена је забележена је 11. септембра када је Небојша Томић, у риболовачком свету познатији као Неша Гаћан, уловио шарана од 12,2 килограма.
- Борба са шараном је трајала око пола сата. Уловио сам га преко пута Старог града. Пецам готово свако вече до 21 сат, а онда због забране пецања до три изјутра одспавам, и наставим до јутра. Труд се, углавном, исплати - каже Томић.
Ово је први пут да се Томић уписао на ранг листу „Бистроа“. Имао је у својој каријери капиталних улова, а највећа риба коју је уловио у животу био је сом од 17 килограма, али никада није пријављивао.
Када погледамо ранг листу „Бистроа“, највећи овогодишњи пријављени улов је амур од 17,6 килограма који је уловио члан клуба са надимком Жуња. Не сумњамо да ће срећа и умеће наших риболоваца у данима пред нама у великој мери кориговати актуелну ранг листу што им Глас Подриња од свег срца жели.

Не откривају место
Занимљиво је да неки чланови Риболовачког клуба не желе да се на овај начин експонирају. Да ли је у питању скромност или нешто друго, то само они знају. Оно што је свакако занимљиво, да многи од риболоваца не желе да се о њиховим уловима говори како не би открили локацију на којој су пецали. На тај начин своје омиљено место за пецање остаје само њихова тајна.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa