Инфо

19. септембар 2019.19. сеп 2019.
УВЕК НА ОПРЕЗУ ОД ВЕЛИКАНА
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

УВЕК НА ОПРЕЗУ ОД ВЕЛИКАНА

Приморац први ривал у новој сезону Регионалне лиге. Гости млад тим, са неколико искусних играча. Финансијски стабилизовани, резултатски растерећени долазе у Шабац
Нико из витрина которског ПРИМОРЦА не може уклонити пехар шампиона Европе (капицу овог клуба, те 2009. године носио је и капитен Шапца данас Никола Марковић) но за деценију која је уследила после титуле у Ријеци, овај великан је падао све ниже. Успели су да се домогну финала ЛШ и наредног лета, а потом су, корак по корак, губили носиоце игре, примат у Црној Гори, Европа је све краће трајала, доспели су и до нижег ранга на нивоу региона, чак били и на ивици нестанка (банкрота). Навијачи нису више правили спектакуларну атмосферу. Ипак, увек су налазили начин да „закрпе“ рупе и крену даље. Успели су да освоје А2 титулу, врате се у елиту региона, играју Европу, изгледало је да стају на ноге. Ипак, овог лета поново су уследили проблеми, одласци, но пре десетак дана, догодио се најбољи расплет за клуб. Општина Котор је преузела бригу о „приморцима“, план враћања дугова је направљен и они растерећени улазе у сезону.
Повољно за црногорског преставника је то што су очекивања јавности минимална, а вишегодишњи тренер Вицо и играчи су тренирали ван „гужве“, те им је договор клуба и општине додатни импулс добре атмосфере. Иако руководство најављује грчевиту борбу за опстанак, у тиму има неколико одличних играча. На голу ће бити један од најбољих голаман А1 лиге претходне сезоне Александро Краљ (бранио за Ц. Звезду), у клуб се вратио Угљеша Вукасовић, некадашњи репрезентативац са искуством наступа у Италији, остали су у Котори и таленти за које се интересује много великих клубова Марко Гопчевић, једна од најбољих стрелаца клуба у претходној сезони и робусни центар Мирослав Перковић, велика жеља Шапчана, такође репрезентативац Црне Горе. Остатак тима јесу млађи играчи, али без оптерећења, уз поменуто искуство, велика је опасност прогласити их аутсајдерима. Реално је да нови успон клуба почне од овог лета.
ШАБАЦ има дуге и тешке припреме, но већ сада и велики број утакмица. Чак осам званичних мечева против јаких клубова (неколико шампиона) из седам држава, спаринговање са најјачим европским екипама (Југ, Солнок, Младост), морају бити велики „ветар у једрима“ врло младог тима. Тренер Андрић је покушао да комбинује, прерасподељује терет и против Которана би требало да буде читав тим на рапсолагању. Матковић и Радуловић полако проналазе форму која их је препоручила, уклопљени су у нову средину, Рамирез наговештава велике могућности, Марковић, Репановић и Велкић дуго већ носе „чивијаше“.
У претходна два званична меча у Шапцу, домаћин је оба пута славио, у А2, односно А1 лиги, 10:7, 12:10, те нико нема ништа против да се неки од ових резултата понове и сада.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa