Инфо

19. септембар 2019.19. сеп 2019.
Млада сила Северне Македоније
РУКОМЕТ: СЕХА ЛИГА

Млада сила Северне Македоније

Тим за пет година од оснивања дошао до елите. Учесник овогодишње Лиге шампиона. Окосница тима играчи из региона. Домаћин фаворит
Рукомет у Битољу има велику традицију, неки дуели славне МЕТАЛОПЛАСТИКЕ и чувеног Пелистера још се памте, препричавају, а интернет снимцима обнавља сећања. Вујовић је погодио за победу, арбитар поништио гол, а онда су пуне трибине и играчи домаћих решили да „сачувају резултат“, уследила је општа, вероватно у историји југословенсог рукомета, незабележена општа туча, неравноправних такмаца. Шапчани, неки други, нова генерација, предвођени Вуковићем, оним који се добро сећа тог дуела 1988. године, враћају се у Битољ, али тамо их не чека „Пелистер“. Он јесте у елити Северне Македоније, али далеко од врха, чека их нова, млада снага, сила осбнована 2011. године, а опет имена које подсећа на нека прошла времена РАБОТНИК.
Овај клуб је основан пре само осам година. Пет му је било довољно да се пласира у највиши ранг македонског рукомета, а сада је најбољи клуб Северне Македоније, наравно после шампиона Европе, неприкосновеног и недодирљивог Вардара. Амбициозни пројекат убрзо је дао резултате и на међународној сцени, те, осим наступа у СЕХА лиги, ове године играју и групну фазу Лиге шампиона, нешто недодирљиво за српске клубове јако дуго, а претходне сезоне су наступали у групној фази Купа ЕХФ!
У саставу имају неколико искусних интернационалаца и репрезентативце својих држава. На десном крилу игра наш Милан Ђукић, Украјинац Шевелев и репрезентативац Маркоски су опције на пивоту, појачао их је Ловро Јотић који је дошао из Загреба, такође члан селекције Хрватске, средњи бек, одличан креатор игре. Босанац Вегар је дошао током лета, а његов „земљак“ Невен Стјепановић је показао сјајну прецизност у првом мечу СЕХА лиге када су савладали Спартак (Москва) 34:29. Значајан „шраф“ у саставу је и голман Митревски.
МЕТАЛОПЛАСТИКА не путује у Битољ као фаворит свакако, сигурно да ће домаћин имати тај терет. Код Шапчана, осим дуго повређеног Вукашина Воркапића, у тренутку израде текста, других играча који неће бити на располагању Веселину Вуковићу.
-Против Загреба је тим показао да може да се носи са сваким ривалом и да заслужује да игра СЕХА лигу. То је општи утисак, али није довољно да то покажемо у једној, већ и у наредним мечевима. Македонија је прилика за ново доказивање. Важно је да не уђемо лоше у меч као против Загрепчана, већ да будемо добар ривал, а сваку прилику за велико изненађење сигурно ћемо искористити – рекао је капитен Шапчана Боривоје Ђукић, који се у тим враћа после повреде.
Меч је заказан за понедељак, 23. септембар, од 20:45.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa