Инфо

26. септембар 2019.26. сеп 2019.
Десет одсто закупаца више него лане
ОВОГОДИШЊЕ РЕКОРДНО ТРАЈАЊЕ ШАБАЧКОГ ВАШАРА

Десет одсто закупаца више него лане

Надалеко чувени, за многе синоним као највећи и најпознатији у Србији Малогоспојински шабачки вашар завршен је у понедељак. Овог пута трајао је рекордних девет дана.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић присуствовао је распакивању и одношењу свих вашарских атракција, које су биле на корист посетиоцима и грађанима града Шапца у претходних девет дана.
Зеленовић је изразио задовољство рекавши да је овај вашар један од најбоље организованих. По његовом мишљењу закупци су задовољнији, а Шапчани и гости су се добро провели.
- Одлука о премештању вашара на нову локацију показала се као добра. Доказ томе је чињеница повећања броја закупаца којих је ове године било 500, што је у односу на претходну за десет одсто више, а двадесет одсто наспрам 2017. када је вашар био на Михајловцу.
Приходовали смо 140.000 евра. Овај новац иде граду Шапцу и комуналном предузећу. Ми смо један од ретких градова који не субвенционише оваква дешавања - рекао је Зеленовић.
Градоначелник је изразио задовољство оним што је вашар постигао, проширењем понуде, пребацивањем на нову адресу, посећеношћу и укупним квалитетом. Следеће године очекује још већу посету.
- Ова манифестација је у претходних година била у фази опадања броја закупаца, а сада доживљава раст. Разлог томе су бољи услови, а град с друге стране располаже са више новца – додаје Зеленовић.
Закупци су у већини случајева задовољнији организацијом вашаришта. Испуњена су многа њихова очекивања. Дочекла их је струја, вода, канализација, расвета. То су велики помаци за разлику од претходних година.
Процењује се да је овогодишњи вашар посетило 300. 000 људи.

М. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa