Инфо

26. септембар 2019.26. сеп 2019.
КРИВИНА У ОГЛЕДАЛУ

Весељачине

Београд у води, Терме Београд, Аква Парк Београд, само су неке од веселих смицалица о не баш веселом тренутку у којем се наш главни град нашао протекле недеље.
Улица Краљице Марије постала је прави хит, не само у нашој земљи. Пукла је водоводна цев и изазвала велике проблеме. Власт, уместо да реагује, одмах је кренула да напада претходну власт и Драгана Ђиласа. Има ли неки проблем у овој држави да за њу није одговоран Ђилас? Толико су досадили људима да то више није нормално. Вечити заменик Дрекавац је, гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк, за нешто мање од 30 минута чак 42 пута изговорио име Драгана Ђиласа. Неко озбиљно треба да се забрине и над њим. Та врста опчињености није нормална. Остаће нејасно, јер габаритне величине српског новинарства у виду Дее и Сарапе немају мозга да то питају, како је том истом Ђиласу тај исти Дрекавац 2011. године нудио своје услуге.
Колико је познато, Ђилас и Весић никада нису ништа радили заједно нити су имали некакве контакте, али до једног сусрета је, ипак, дошло. Током 2011. године Саша Антић, социјалиста, молио је Ђиласа да се види са Дрекавцем нешто у вези са Фудбалским клубом Црвена Звезда. Нашли су се, даље иде прича, у Факторију и проблем је био што у клубу нису имали паре за чартер лет да иду на Кипар да играју квалификације за ЛЕ. Ни претходни лет нису платили и Авиогенекс није хтео да им да авион. Пошто Град није могао да плати тај лет, Ђилас је рекао да ће он лично да да већи део за чартер, јер је, ипак, Звезда у питању. Птичице на грани су нам рекле да ни једна реч на том састанку није проговорена о политици и да је Дрекавац био снисходљив попут малог јарета. И онда следи заплет. Поподне Ђиласу на мејл стиже Дрекавчево писаније - Манифест нове Демократске странке. Да ли је то био вид захвалности, или је можда хтео да се препоручи, или да се представи као човек који пише програм за Ђиласа, или је можда послушао свог газду да мало замути ситуацију у некада својој странци. Да је Ђилас прихватио тај програм, историја би била битно другачија, али Дрекавчева тртица је одувек била довољно велика да је својим обимом заузимала неколико столица.
Елем, да се разумемо, није необично да пукне водоводна цев, не треба се ни веселити над таквом ситуацијом, али да ли је нормално да свега чега се дохвате Дрекавац и екипа, буде фејк и бофл. Не могу једну улицу да ураде како треба. Дрекавац и његове Весељачине (екипа из окружења заменика градоначелника) рекоше како ће свакога дана да обилазе радове на Тргу, а само Оперативац из Земуна је на том истом Тргу и слика и снима сву пропаст тог здања. Разарају Београд како стигну, пумпају трошкове без стајања. Сада интензивирају приче о гондоли, а мераче полако и Ратно острво. Освета лоших ђака и искомплексираних будала је у току. Весељачине уништавају суштину једног града.
И човек кога су нам лажно представили као градоначелника, а у ствари је само још један у низу Весељачина, ћути. Боли га тртица за Београд. Појави се понекад, понегде, и своју срамоту употпуни хвалоспевима Прворођеном и одбраном Дрекавца. Зашто је ово потребно таквом човеку, ваљда ћемо некада сазнати.
Дрекавац постаје, ако већ и није, најозбиљнији припадник секте, после Прворођеног. Док Прворођени из месеца у месец повећава просек времена који премијерно проведе на малим екранима, Дрекавац не седи скрштених руку. Прворођени је у просеку 26,6 минута дневно присутан на телевизији, а пазите ово, Дрекавац је најприсутнији после њега са девет минута дневно на малим екранима током још трајаћег септембра. Ко не верује нека провери на ЈуТјуб, све је доступно.
Дрекавац је обилато слинавио и на чињеницу да светски призната уметница Марина Абрамовић, у ери Прворођеног, има изложбу у главном граду. Свака реч коју је мој колега и пријатељ Марко Видојковић написао о овом феномену. Додао бих само то верујем да је Марина светски призната уметница, никада не би себи дозволила да јој Весељачине организују изложбу и плаћају исту. Човек уметник, мора да има мало морала и достојанства. Није додуше, мали списак уметника који машу репом како Весељачине намигну чекајући апанажу, али светски признати уметници морали би да имају неки ниво. Или је све у лови.
Да се вратимо нас крају пуцању цеви у Краљице Марије. Београду је, вероватно, дозлогрдило то што Весељачине раде са њим, а од Београђана нема ништа. И њих боли тртица за ово бесомучно иживљавање, па се на крају, Београд сам побунио. Срећне ти ране јуначе и само храбро.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa