Инфо

26. септембар 2019.26. сеп 2019.
Шабац део Европске недеље спорта

Вечити дерби у Дану изазова

Град учесник Дана изазова. Ваљево ривал. Манифестација у оквиру Европске недеље спорта. Промоција здравља и представљање спортске понуде
Ко је вечити ривал нашег града? Ваљево, наравно. Шапчани су имали чивију, Ваљевци подвалу, а то ривалство најчешће се осликавало на спортским теренима. Нови наставак те вечне утакмице је данас (четвртак, 26. септембар). Грађани Шапца и Ваљева надметаће се у Дану изазова, манифестацији где се вреднује број учесника који вежбају у континуитету најмање 15 минута. „Чивијаши“ имају више од 20 могућности да пронађу активност најближу њиховом сензибилитету и свом граду помогну да победи старог ривала.
-Предвидели смо 28 борилишта за наше суграђане. Спортски колективи из нашег града биће ту да се представе и приближе свој тренинг посетиоцима. За основце су предвиђена и посебна такмичења, „Пут око Европе“ где се надмећу у шутирању на кош, они млађи ће бити део „Потраге за благом“. Све што је потребно за успех на Даниу изазова је добра воља, једнако су „врата отворена“ и професионалцима, полупрофесионалцима, рекреативцима. Надамо се да ће нас и време послужити – истакао је Дејан Поповић, генерални секретар Спортског савеза Шапца, техничког организатора манифестације.
„Дан изазова“ је организован у оквиру Европске недеље спорта која се на нашем континету обележава од 23. до 30. септембра. Град Шабац се активно укључио од почетка.
-Волимо да кажемо како смо град спорта, а ово је још једна прилика да то покажемо. Важан је професионални спорт, но једнако је важно да се и много рекреативаца редовно бави физичком активношћу, то је, пре свега у интересу њиховг здравља. Дан изазова схватамо као прилику да промовишемо здрав начин живота и шансу да најмлађима представимо богату понуду спортова којим се могу бавити у свом граду. Наравно, сви воле да побеђују, те иако није примарно, желимо и да будемо бољи од Ваљева – рекао је председник Скупштине града Немања Пајић.
Олимпијски комитет Србије је у сарадњи са Министарством омладине и спорта и Европском комисијом укључен у прославу и реализацију овогодишње „Европске недеље спорта“ у Србији, а Град Шабац и Спортски савез Шабац су партнери на реализацији поменутог програма.
Почетак је заказан за 13 сати, а прилику да вежбају сви заинтересовани имају до 16 часова.

Б. Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa