Инфо

26. септембар 2019.26. сеп 2019.
СПЛИЋАНИ СА ТЕРЕТОМ ФАВОРИТА
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

СПЛИЋАНИ СА ТЕРЕТОМ ФАВОРИТА

Гост мислима у квалификацијама за Лигу шампиона. Квалитет на страни трећег хрватског клуба који наредне године слави велики јубилеј. Убедљив почетак. Потрага за тренером
Све, баш све је било како смо замислили против Приморца. Упркос проблемима, у Шабац је стигао доста млад, полетан тим, са чини се решеним проблемима финансија, но домаћи су знали како да их дочекају и испрате, спортски „негостољувбиво“. Сада следи много тежи изазов. Сплит нема шампиона Хрватске, али је можда и најватерполскији хрватски град, са три клуба, где је најуспешнији баш наредни ривал „делфина“ ЈАДРАН.
У гостима ће бити екипа која наредне године слави век постојања, јубилеј вредан дивљења, клуб који је наступао претходне сезоне у Лиги шампиона, а тамо ће бити и ове. Иван Асић и ове сезоне предводи сплитски тим, састав је уигран и познат: Врдољак је свима познато име, ту су још: Шетка, Зовић, Крапић, Пејић, Бутић, сјајни репрезентативац Аустралије Пауер. Јесу поразом стартовали Лигу, победио их је херцегновски Јадран, међутим они су увелико били мислима на првом мечу плеј офа за Лигу шампиона. Три дана касније су шампиона Француске, Стразбур, савладали 13:5, а то је тим који је савладао Шапчане у Тераси 12:9. Довољно то говори о снази „јадранаша“. Хоће много у години јубилеја, да би то остварили рачунају сигурно и на победу у Шапцу. У плановима које су истакли, финални турнир А1 лиге не сме да долази у питање, али ни ту се не завршавају њихови планови.
Шанса нашег тима је одсуство било каквог терета очекивања. Све што треба је да пруже свој максимум, да се боре, без обзира на бројке са семафора. Надамо се да ће тим бити комплетан и да би могли непријатно гости из Сплита да се изненаде. Претходне сезоне је Шабац имао и предност, но није успео, једино су недопустиви страх и малодушност у било којем тренутку.

Тандем замена за Андрића
До избора новог тренера, ватерполисте Шапца предводиће тандем НЕМАЊА ЛИЧАНИН и НИКОЛА ЦАР. Улогу првог тренера има Личанин, док је доскорашњи ватерполсита клуба помоћник. Они ће заменити Немању Андрића, са којим је прекинута срадања после турнира другог кола квалификација за Лигу шампиона у Тераси, где Шабац није успео да избори пласман у плеј оф.
Личанин је константа стручног штаба од отварања реконструисаног базена. Помагао је у раду: Драгану Стругару, Балши Николићу, Горану Рађеновићу, Живиславу Живановићу, Мирсаду Зајмовићу, Миодрагу Мировићу, Немањи Андрићу. Уз то Личанин је тренер генерације 2007. Вицешампиона Србије, односно 2008. која је шампион Србије.
Цар је дугогодишњи првотимац Шапца. Играо је до краја сезоне 2017/18. када је завршио каријеру, а убрзо је кооптиран у стручни штаб на позив Миодрага Мировића. Уз то је радио са млађим категоријама, био је и тренер САВЕ, другог тима Ватерполо клуба „Шабац“.


ШАБАЦ – ПРИМОРАЦ 15:6 (3:1, 3:2, 5:0, 4:3)
Градски базен. Гледалаца: 450. Судије: Голијанин (Србија) и Ивановски (Црна Гора). Искључења: Шабац 8; Приморац 10.
ШАБАЦ: Филиповић, Ераковић 2, Марковић 2, Репановић, Рамирез, Васић 1, Рогач 1, Да Силва 1, Илић, Вучинић 3, Матковић, Велкић 3, Вукадиновић, Радуловић 2.
ПРИМОРАЦ: Краљ, Драшковић 2, Вукасовић, Гопчевић, Мачић, Сечулић, Шекарић, Станојевић, Перковић 3, Миљић, Матковић 1, Логан, Исљамовић, Рејчел.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa