Инфо

3. октобар 2019.3. окт 2019.
Без поскупљења грејања у Шапцу

Без поскупљења грејања у Шапцу

Градско веће града Шапца прихватило је предлог Надзорног одбора ЈКП „Топлана-Шабац“ да се цена даљинског грејања не мења у сезони 2019/2020.

Без обзира на поскупљење природног гаса за 60 долара на хиљаду кубика, што је близу 20 одсто скупље, и на чињеницу да ЈП „Србијагас“ за комунална предузећа која се баве даљинским грејањем, цену формира на бази курса америчког долара у моменту плаћања, до повећања цене грејања неће доћи.

Захваљујући активностима на побољшању ефикасности система даљинског грејања, аутоматизацији рада постројења и чињеници да је све више термоизолованих зграда у граду, потрошња природног гаса сваке године је све мања и то у великој мери доприноси смањењу трошкова пословања ЈКП „Топлана-Шабац“.

-Чињеница је и то да се на берзама природног гаса у Европи цена овог горива држи на нивоу 10 EUR/MWh а да ЈКП „Топлана-Шабац“ плаћа ЈП „Србијагас“ цену од 27,2 EUR/MWh а поред тога додатних 8,6 EUR/MWh фиксну надокнаду и 9,1 EUR/MWh надокнаду за приступ и коришћење цевовода у власништву ЈП „Србијагас“ што укупно износи 44,9 EUR/MWh. Цена природног гаса у широкој потрошњи ће, такође, остати непромењена, објашњава директор ЈКП „Топлана-Шабац“ Слободан Јеротић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa