Инфо

30. јун 2011.30. јун 2011.
ФУДБАЛ: ПИОНИРСКА ЛИГА ““ БАРАЖ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА РЕГИОНА ЗАПАДНА СРБИЈА

ЈА ПРОЂОХ, А ТИ ЗА МНОМ...

СЕВОЈНО: ФК “СЛОБОДА ПОИНТ СЕВОЈНО“ (УЖице) - ПОФК “САВАЦИЈУМ“ 1:1 (1:1)
Борбеном и пожртвованом игром надиграни Ужичани
Севојно, 25.06.2011.године. Стадион ФК “Севојна“. Гледалаца 500. Стрелци: 0:1 Михаиловић у 7.минуту, 1:1 Вукомановић у 30.минуту.
ПОФК “Савацијум“: Малетић, Богдановић, Васић (од 67.минута Дражић), Станковић, Спасојевић, Арсеновић, Атић, Берић (од 63.минута Стојићевић), Михаиловић (од 79.минута Ракић), Марковић, Ђурић (од 76 минута Маринковић).
Ипак су успели. И поред противника са прволигашком педигреом, и поред судијских грешака, шабачки пионири су успели да се пласирају у Квалитетну лигу Србије. Све дилеме би биле решене већ крајем првог полувремена да је судија Ђоковић свирао једанаестерац за ПОФК “Савацијум“, али срцу су му биле ближе комшије из Ужица.
Неправедно је у овом успеху издвојити било ког од играча ПОФК “Савацијума“, али опростите писцу ових редова због сентименталности везаних за моје године, те не умањујући заслуге голмана, халф линије и свих осталих играча, морам поменути Марковића који ме је подсетио на некадашњег играча сарајевског “Жеље“, Мехмеда Баждаревића.
Руководство клуба је имало смелости да за тренера ове генерације изабере Кокановић Зорана, који изгледа није прочитао стари бетселер Моме Капора и многих тренера, “Фолиранти“, већ је засукао рукаве, радио, успоставио прави однос са пионирима и остварио највећи успех шабачког фудбала у овој категорији. На терену и ван њега осећало се међусобно уважавање играча и тренера, уз неприкосновене ауторитет изграђен не на звању, већ на знању шефа струке.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa