Инфо

3. октобар 2019.3. окт 2019.
“Ко се плаши буба још”

“Ко се плаши буба још”

Завод за заштиту природе Србије и ОШ „Стојан Новаковић“ из Шапца реализовали су радионицу „Знањем против страха о инсектима“ 25. септембра у Центру за стручно и професионално усавршавање у Шапцу.

У радионици, у којој су учествовали ученици виших разреда шабачких основних школа, ентомолог Александра Затезало одржала је занимљиву презентацаију о свету инсеката, њиховом настанку, рановрсности и значају за живот на Земљи. Представљајући зашто су нам битни инсекти, и на примеру стршљена зашто и како се јавља страх од ових великих инсеката, А. Затезало је деци објаснила шта треба да знамо како их се не би бојали.

Након презентације ученици су, уз помоћ професорки биологије Марије Ђерић и Љиљане Кандић, имали прилику да кроз микроскоп погледају као изледају поједини делови инсеката, као и да у инсектаријумима, које су за ову прилику донели представници Завода, откривају поједине врсте карактеристичне за нашу земљу. У реализацији радионице, као представници Завода, учествовале су и андрагог Наташа Панић и волонтер Тамара Босић.

Како би ученици могли самостално да истражују свет природе Завод је овом приликом за библиотеке ОШ „Стојан Новаковић“ и Центра за стручно усавршавање у Шапцу обезбедио приручнике „Стрижибубе Србије“, „Птице Пирота“ и „Један ботанички дан на Старој планини“, као и постере „Вилини коњици Србије“ и „Правокрилци Србије“.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa