Инфо

3. октобар 2019.3. окт 2019.
Тимски дух побеђује
Успех Друштва учитеља Шапца на Учитељијади

Тимски дух побеђује

Друштво учитеља Шапца је део Савеза учитеља Србије и већ шест година поред стручних семинара и усавршавања, учествује на годишњим окупљањима где просветни радници промовишу здрав начин живота и физичку активност
Друштво учитеља Шабац на недавно одржаној Шестој учитељијади на Охриду заузело је друго место у генералном пласману у конкуренцији 36 Друштава из Србије. Тим је освојио: друго место у одбојци, друго место у стоном тенису (жене), друго место у стоном тенису (мушкарци), друго место у надвлачењу конопца, треће место у Игри изненађења на копну, као и захвалницу за подршку у организацији и реализацији Учитељијаде.
Спртско окупљање просветних радника идеална је прилика да са колегама размене искуства, идеје, али и надемећу се у различитим спортским дисциплинама. Идеја је да промовишу дружење, физичку активност и тимски дух.
-Осим спортских активности у којима се такмичимо добијемо прилику да представимо свој град, упознамо Србију и колеге из различитих крајева наше земље. Сваке године све је већа заинтересованост за овај вид активности, тако да је на Охриду било више од 1.100 учитељица и учитеља – каже председница Друштва учитеља Шабац Сузана Мијушковић и додаје да Друштво из Шапца већ две године учествује самостално и остварује запажене резултате.
-Тим који је путовао на Охрид имао је 27 чланова, али и селектора. Одлучили смо да то буде колега Младен Лазић из ОШ „Стојан Новаковић“. Он нам је био подршка, организатор и прави селектор. Колеге које нису учествовале у такмичарском делу биле су уз тим, бодриле и вероватно је то кључ успеха, јер тимски дух побеђује.
Од шест спортских дисциплина у четири Шапчани су надиграли протовнике и заузели неко од прва три места. Иако Друштво учитеља Шабац на основу Статута окупља само учитеље, за разлику од других која учлањују и наставнике физичког васпитања то није била препрека за успех.
-Нисмо имали тим за фудбал, ипак су код нас доминантне учитељице, али ни то нас не би спречило да учествујемо, да је распоред активности био другачији. У дисциплинама које захтевају спретност и снагу наша екипа је била веома добра. У групи смо имали само пет учитеља. Првопласирана екипа из Ниша, нас је претекла за само два бода. Ипак, вратили смо се са пехаром, шест диплома и великим искуством. Можда нисмо нисмо изгледали као победници, али то је и тајна, изненадити противника, а понекад и себе.
Шабачку екипу чинили су просветни радници (учитељице и учитељи) из основних школа „Ната Јеличић“, „Николај Велимировић“, „Лаза Л. Лазаревић“, „Јанко Веселиновић“, „Стојан Новаковић“ и “23. октобар” Кленак.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa