Инфо

3. октобар 2019.3. окт 2019.
Зеленовић и Бастаћ затражили информације од Радојичића о радовима на Тргу Републике

Зеленовић и Бастаћ затражили информације од Радојичића о радовима на Тргу Републике

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и председник београдске општине Стари град Марко Бастаћ предали су, у Скупштини Београда, захтев за градоначелника Зорана Радојичића да се омогући увид у документацију везану за радове на Тргу Републике, а на основу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, нагласивши да ће случај "истерати до краја и да крађа неће проћи".
"Грађани Београда и целе Србије морају да знају све детеље о јавној набавци, Трг Републике је београдски али и национални трг и срамотно пуно кошта. Тражимо све детаље, комплетну понуду изабраног понуђача и уговор са изабраним понуђачем", изјавио је Зеленовић, испред зграде Скупштине града, наводећи да грађани "морају да знају шта су платитили десет, дванаест или још више милиона евра".
Он је рекао да ће они случај "преко надлежних институција терати, како се каже у шабачком крају, до Божије куће", објаснивши да је рок 15 дана да се информације доставе граду Шапцу и београдској градској општини Стари град, или ће даље наставити са процедруом и обратити се Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.
Подсетивши на реконструкцију трга у Шапцу, 2015. године, он је рекао да су радови на површини од, скоро, једног хектара коштали 400.000 евра, плус 100. 000 евра за фонтану, док радови на мањој површини, од око 80 ари, на Тргу Републике кошају "двадесет пута скупље".
Председник општине Стари град Марко Бастаћ је рекао да он и Зеленовић траже целокупну документацију свега што се тиче радова на Тргу Републике, наводећи да грађани морају да виде да је власт у Београду "лоповска".
"Доказаћемо да ти људи краду не само новац од грађана, већ и сате, можда и дане, које смо изгубили због колапса који су направили у Београду, јер је ова бахата, нестручна и корумпирана градска власт реконструисала улице, направивши много горе стање него што је било, а све су нас заједно задужили", рекао је Бастаћ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa