Инфо

3. октобар 2019.3. окт 2019.
Водовод није одговоран за воду из бунара
РЕАКЦИЈА ИЗ ГРАДА ПОВОДОМ ТВРДЊИ ДР СЛОБОДАНА ПОПОВИЋА

Водовод није одговоран за воду из бунара

На последњој седници Скупштине града, градски одборник Српске наредне странке и директор шабачке Опште болнице др Слободан Поповић, оптужио је ЈКП „Водовод Шабац и Градску управу да су одговорни за неисправну пијаћу воду у сеоским основним школама.
Он је том приликом рекао да је због неисправне воде могућа и појава епидемије.
- Веома ружна, али и опасна слика по здравље деце која иду у те школу, али и по мештане који користе ту воду. За овакву ситуацију су одговорни ЈКП „Водовод Шабац“ и Градска управа, јер је у питању исправност мреже и редовна контрола исправности воде за пиће. Довели смо у питање здравље деце, воде је микробиолошки неисправна и епилог свега овога је да може да се деси чак и епидемија - рекао је др Поповић.
Директорка ЈКП „Вододвод Шабац“ Даниела Ловрин Гавриловић рекла је да се ради о дезинформацијама.
- Та вода није из градског водовода. Водовод редовно контролише, свакодневно, узорке воде, како у производњи тако и у дистрибутивној мрежи. Вода из нашег водовода је апсолутно исправна - истакла је Ловрин Гавриловић.
Начелница друштвених делатности у Градској управи Татјана Марковић нагласила је испитивање квалитета воде из бунара обавља се једном годишње.
- У ово доба године вода из бунара најчешће буде неисправна због неупотребљавања током летњих месеци, због летњег распуста. У тром случају школа обуставља дистрибуцију воде, а ученици добијају флаширану воду. По обавештењу о квалитету воде обаве се све неопходне радње како би се обезбедила квалитетна вода - додала је Марковић.
Свима који користе воду из бунара, ЈКП „Водовод Шабац“ може да испита квалитет воде, а када је реч о школама о којима је била реч на седници Скупштине града, ово предузеће је понудило да обави испирање њихове мреже.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa