Инфо

3. октобар 2019.3. окт 2019.
Поезија за душу
Десети јубиларни „Песнички маратон“

Поезија за душу

Одлуком жирија додељене су три награде учесницима Песничког маратона. Награда се састоји од дипломе и организације књижевних вечери у простору Културног центра
Десети јубиларни „Песнички маратон“, трајао је три дана. У оквиру манифестације, у четвртак, 26. септембра одржано је књижевно вече, госта песника Тонија Пердића, под називом „У славу твога сна“. Наредног дана, Трагом завичајних песника“, сценским приказом поезије Рецитаторског студија, вече је било посвећено мачванском песнику Бори Симићу, на дан његовор рођења, 27. Септембра 1929 године.
-У суботу пре подне, реализовали смо Први Дечји песнички матине, за ученике од 1. до 8. разреда, из градских и сеоских школа. Тридесеторо деце је послало своје песме, од којих је троје ученика-поета награђено равноправним наградама, свако у својој категорији. Исти дан одржана је и централна манифестација на коју се пријавило око 40 учесника. Културни центар, у част јубилеја на овогодишњу манифестацију позвао је одређен број песника по позиву, који припадају млађој генерацији и који су веома запажени на песничкој сцени Србије. По мишљењу публике и присутних уметника, манифестација је била на изузетном и професионалном нивоу, од организације до уметничког доживљаја, што је за нашу институцију и Град веома значајно – рекла је Бранка Тодоровић, песникиња и реализатор програма.
Музичка група „Трен у саставу: Наташа Томић, вокал, Ненад Тадић, клавир и Мирко Томић, гитара, употпунили су сјајну атмосферу у тренуцима поетског интермеца.
Одлуком жирија додељене су три награде учесницима Песничког маратона. Награда се састоји од дипломе и организације књижевних вечери у простору Културног центра.

Награђени аутори:
На првом Дечјем песничком матинеу награђени су: Николина Спасојевић, ученица IV разреда ОШ „Мајур“ , Дајана Тадић, ученица VI разреда ОШ „Јован Цвијић“, Змињак и Марија Бабић, ученица VIII разреда ОШ „Мајур“.
Жири: Катарина Кулезић, проф. књижевнности, Миљана Чолић, проф. књижевности и Тања Михаиловић, дефектолог
На Песничком маратону награђени су: Катарина Кулезић, песникиња из Мачванског Прњавора и песници: Благоје Ранковић из Ваљева и Александар Саша Срнић из Шапца.
Жири: проф. др Анђелка Лазић, Аца Видић, књижевник, Стеван Тодоровић, књижевник

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa