Инфо

3. октобар 2019.3. окт 2019.
Чути и разумети
ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Чути и разумети

У петак 27. септембра одржана је по осми пут традиционална хуманитарна акција "ЧУТИ И РАЗУМЕТИ" посвећена особама са оштећеним слухом. Ова хуманитарна акција се од 2012. године одржава крајем септембра поводом Светске недеље глувих и наглувих особа а ове године учесници акције су се дружили у Крагујевцу. И ове године акцији су присуствовала деца са оштећеним слухом из целе Србије, била су присутна деца из специјалних школа за децу оштећеног слуха из Новог Сада, Београда, Земуна, Јагодине, Ниша и Крагујевца.

Сви учесници акције "ЧУТИ И РАЗУМЕТИ" су се окупили у Крагујевцу у сали основне школе Станислав Сремчевић. Организацију овогодишње хуманитарне акције такође су помогли и Градска управа Крагујевца, Школа са домом за ученике оштећеног слуха из Крагујевца и Градска туристичка организација Крагујевац.
Хуманитарну акцију "ЧУТИ И РАЗУМЕТИ" отворила је чланица градског већа за здравствену и социјалну заштиту др Гордана Дамњановић.

Затим се присутнима у име организатора акције обратила Јела Мрмак, директорка компаније Аудиовоџ и истакла да се дружимо већ осам година у оквиру акције "ЧУТИ И РАЗУМЕТИ" и да је важно пружати сталну подршку деци са оштећеним слухом да би били равноправни чланови нашег друштва. Присутнима се обратио и Младен Шурлан, директор Школе за децу са оштећеним слухом из Крагујевца и пожелео добродошлицу деци и осталим учесницима акције.
Након формалног отварања уследио је забавни програм а прва су се представила деца из културно уметничког друштва Арион из Крагујевца са сплетом игара из Шумадије. Након њих уследила је представа "Аладин" коју су извела деца из школе у Крагујевцу а која је одушевила све присутне начином на који је изведена. После представе Марко Пурић је приказао презентацију о свом животу и поделио искуства која је имао носећи слушне апарате од најранијег детињства. Након њега наступио је плесни клуб Салса Кинепрактика и за крај дугогодишњи пријатељи акције, мађионичари Пикси и Зека који су покренули целу салу да учествује у њиховом перформансу.
Са завршетком програма у сали основне школе Станислав Сремчевић уследило је заједничко сликање а затим су учесници хуманитарне акције "ЧУТИ И РАЗУМЕТИ" у пратњи водича Градске туристичке организације Крагујевац обишли старо градско језгро и упознали се са богатом историјом овог краја. На крају овогодишњег дружења учесници акције су посетили Школу за децу са оштећеним слухом из Крагујевца.
ПР

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa