Инфо

10. октобар 2019.10. окт 2019.
BBC

BBC

МИНИСТАРКА ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОСЕТИЛА ШАБАЦ У ПРИСУСТВУ ЛОЈАЛНИХ МЕДИЈА

Не дели људе, али дели новинаре

Потпредседница српске владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић недавно је поново боравила у Шапцу и ту прилику искористила да својим присуством увелича почетак радова на реконструкцији државног пута Шабац – Сремска Митровица.
Основна порука њеног боравка у нашем граду је да актуелна власт не дели грађане који су гласали за СНС или за неког другог.
- Пуно радимо на територији Шапца и Мачванског управног округа и често долазимо, јер желимо да покажемо да нико не сме да дели људе у Србији и да их дискриминише на основу тога за кога гласају - поручила је она.
На дан почетка радова на реконструкцији шест километара пута, од којих ће најмање три бити урађена до краја године, она је поручила да председник Александар Вучић, Влада Србије и министарства не праве разлику ко за кога гласа него раде све што могу за грађане јер су све то наши грађани.
„Градимо јер желимо да покажемо да не сме нико да дели људе", рекла је Михајловић и подсетила на случајеве неких насеља на територији Шапца где градска власт не улаже, јер су грађани гласали за СНС.
Свега неколико дана раније та иста власт је донела одлуку којом се забрањује функционерска кампања члановима владе, а министарка Михајловић је управо то учинила. Окружена члановима Повереништва Српске напредне странке она је још једном оптужила градоначелника Шапца Небојшу Зеленовића и градске власти да ништа нису урадили у селима где су на изборима за Савете Месних заједница победили њени страначки пријатељи.
Посета Шапцу је уследила сам дан после захтева Зеленовића у Београду да се дају јавности на увид сви трошкови око уређења Трга Републике у Београду. Због чега би иначе дошла у Шабац на почетак реконструкције пута у дужини од шест километара, него да у сред радног времена оплете по неистомишљеницима.
И није то, на крају крајева, ни битно. Нико се неће одрећи страначке кампање, није таквог Србина још мајка родила. Важно је то да на том догађају поново није било места за медијске куће из Шапца које нису по вољи, како локалном СНС, тако и централи у Београду.
Ако је тачно то да републичка власт не дели људе по томе ко је за кога гласао, зар је могуће да једна министарка упорно дели медије на своје и туђе. Ово је била ко зна која посета Шапцу, а да позив да је испрате нису добили новинари из Радио-телевизије Шабац, Подринских и Гласа Подриња.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa