Инфо

10. октобар 2019.10. окт 2019.
Све неистине Зоране Михаиловић
Градоначелник одговорио на оптужбе министарке саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре

Све неистине Зоране Михаиловић

Дража од 150 километара путеве из своје надлежности на територији града, изградила или реконструисала 500 метара. Послато 30 дописа од јануара 2015. за пут који је посетила Министарка недавно. Пројекти града на корист свих грађана Шапца
Приликом недавне посете радовима деоници пута Сремка Митровица – Шабац, Министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михаиловић истакла је како градска власт у Шапцу дискриминише Месне заједнице које су на изборима за Савете поверење дали кандидатима које подржава Српска напредна странка, додајући да је држава финансирала изградњу и реконструкцију 50 километара путева на територији Шапца који су у надлежности локалне самоуправе.
Све поменуто том приликом, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је окарактерисао као неистинито, истичићи да је истина потпуно супротна, те да оптужбе које је изнела Зорана Михаиловић на рачун локалне самоуправе, могу да важе у „супротном смеру“.
-На територији нашег града је око 150 километара путева који су у надлежности државе. Од тих 150 километара, држава је у протеклих пет година, обновила, изградила 500 метара, дакле пола километра у односу на 150 километара путева из своје надлежности. Шта би се догодило да смо ми, били активни на путној инфраструктури из наше надлежности у том проценту? Пут од Митровице до Шапца спаја највећу индустријску зону у Србији са аутопутем и он је интерес целе државе. Ми смо упутили 30 дописа тим поводом, први још у јануару 2015. године! Сигурно да не би била ту Зорана Михаиловић ни недавно, да два дана раније нисам отишао у Београд како би захтевао информације како је и одакле Београд потрошио 10 милиона евра на Трг републике.
Оповргавајући оптужбе да се градска управа понаша маћехински према Месним заједнициама где већину у Савету имају грађани које је подржао СНС, Зеленовић је истакао да је држава та која ниподаштава Шабац, дискриминишући га на сваки начин, јер у њему на власти није странка Александра Вучића.
-Држава нашем граду дугује 30 милиона евра, дакле, сваком пунолетном грађанину Шапца држава у којој живи је одузела 300 евра из џепа. На другој страни, иза нашег рада стоји 40 километара путева у готово свим Месним заједницама, 20 км путева на градском подручју, опет у свим Месним заједницама, иза нас је уређена каналска мрежа која читав град штити од поплава, иза нас су Трг, базен и многи пројекти од којих сви грађани имају користи. Да држава заиста не прави разлику, како каже Министарка, завршила пут од Шапца преко Заблаћа до Црниљева који је у катастрофалном стању, пут према Богатићу, Сремској Митровици, пут према Крупњу, пут на улазу у Шабац, што је све државна надлежност. Град Шабац је у последњих пет година уложио више од милијарду динара у путну инфраструктуру. Конкретно у месним заједницама Мајур и Букор, које тако често Зорана Михаиловић помиње. У Мајур је уложено шест милиона евра у путеве, канализацију и водовод. У Букор је уложено 150 милиона динара и асфалтирано је 12 километара путева, реконструисано 2,5 километра малских путева и урађене припреме за асфалтирање 5,5 километара пута који је касније држава асфалтирала иако није у њеној надлежности – нагласио је градоначелник Шапца.
Он је рекао и да је посету као државни функционер Зорана Михаиловић искористила за страначку кампању, позивајући све да „размисле коме ће дати поверење на наредним изборима“, чиме је потврдила да ће фунцкионерска кампања бити јача него икада, иако се декларативно говори о забрани исте.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa