Инфо

Берза

  • aero 910 ▲ 7,57%
  • fint 614 ▼ -2,54%
  • kmbn 2.155 ▲ 0,23%
  • mtlc 1.899 ▼ -0,05%
  • niis 543 ▲ 0,37%
  • tgas 13.000 ⚫ 0,00%
  • unfz 9.000 ⚫ 0,00%
(10. октобар 2019.)
ПОЗОРИШНИ ДАНИ МИЛИВОЈЕ МАРТИНОВИЋ-МАРТИН У БОГАТИЋУ

Почаст позоришним ствараоцима

Почаст позоришним ствараоцима
Традиционални фестивал позоришне уметности у Богатићу “Дани Миливоја-Мартиновића-Мартина”, почео је прошлог четвртка, а завршен синоћ, доделом више награда и признања Аматерским позориштима из Уба, Јагодине, Лознице, Крњева, Костолца, Бољевца, Петровца на Млави и Бања Луке. Заљубљеници у позоришну уметност имали су лепу прилику да на делу виде извођење награђиваних позоришних представа из великог дела Србије.
Сала Културно-образовног центра у Богатићу била је испуњена до последњег места, а организација на завидном нивоу.
Фестивал се одржава у славу глумаца који су сви оставили свој печат у великој, славној “грађевини”, мачванског позоришта “Јанко Веселиновић” у Богатићу, а посебан нагласак је на великане, какав је био Миливоје Мартиновић-Мартин, један од оснивача, глумаца и редитеља позоришта у Богатићу.
- За нас Фестивал је сећање на све оне који су допринели да позориште у Богатићу постане једно од најбољих у Србији. Име које Фестивал носи је име човека који је са једном групом заљубљеника у позориште, пре седам деценија започео магију која траје до данас. И ми се ових дана фестивала сећамо њих, јер смо њихови надградитељи. Ми смо продужетак те њихове истинске љубави, посвећености и пожртвованости која је све ово створила. Несмемо заборавити ни једно име које је кроз ово позориште прошло. Сви су оставили свој печат, каже Јелица Ђонлић, која је дуго у позоришту “Јанко Веселиновић” из Богатића, отворила фестивал.
У наредном броју “Гласа Подриња” конкретно ће мо говорити о освојеним наградама. Једна од њих (диплома) носи име Зорана Ђонлића догогодишњег прослављеног редитеља Аматерског позоришта “Јанко Веселиновић” из Богатића, за чије време је оно доживело највећи процват и највеће успехе. Ова диплома додељује се за укупну афирмацију позоришног аматеризма у Србији.
Љ.Ђ.

Најновији број

9. јул 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa