Инфо

10. октобар 2019.10. окт 2019.
Почаст позоришним ствараоцима
ПОЗОРИШНИ ДАНИ МИЛИВОЈЕ МАРТИНОВИЋ-МАРТИН У БОГАТИЋУ

Почаст позоришним ствараоцима

Традиционални фестивал позоришне уметности у Богатићу “Дани Миливоја-Мартиновића-Мартина”, почео је прошлог четвртка, а завршен синоћ, доделом више награда и признања Аматерским позориштима из Уба, Јагодине, Лознице, Крњева, Костолца, Бољевца, Петровца на Млави и Бања Луке. Заљубљеници у позоришну уметност имали су лепу прилику да на делу виде извођење награђиваних позоришних представа из великог дела Србије.
Сала Културно-образовног центра у Богатићу била је испуњена до последњег места, а организација на завидном нивоу.
Фестивал се одржава у славу глумаца који су сви оставили свој печат у великој, славној “грађевини”, мачванског позоришта “Јанко Веселиновић” у Богатићу, а посебан нагласак је на великане, какав је био Миливоје Мартиновић-Мартин, један од оснивача, глумаца и редитеља позоришта у Богатићу.
- За нас Фестивал је сећање на све оне који су допринели да позориште у Богатићу постане једно од најбољих у Србији. Име које Фестивал носи је име човека који је са једном групом заљубљеника у позориште, пре седам деценија започео магију која траје до данас. И ми се ових дана фестивала сећамо њих, јер смо њихови надградитељи. Ми смо продужетак те њихове истинске љубави, посвећености и пожртвованости која је све ово створила. Несмемо заборавити ни једно име које је кроз ово позориште прошло. Сви су оставили свој печат, каже Јелица Ђонлић, која је дуго у позоришту “Јанко Веселиновић” из Богатића, отворила фестивал.
У наредном броју “Гласа Подриња” конкретно ће мо говорити о освојеним наградама. Једна од њих (диплома) носи име Зорана Ђонлића догогодишњег прослављеног редитеља Аматерског позоришта “Јанко Веселиновић” из Богатића, за чије време је оно доживело највећи процват и највеће успехе. Ова диплома додељује се за укупну афирмацију позоришног аматеризма у Србији.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa