Инфо

30. јун 2011.30. јун 2011.
ТРЕЋА НАГРАДА НА ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ

МИЛОШЕВ НЕИСЦРПАН СВЕТ МАШТЕ

Милош Симић, ученик петог разреда ОШ “Стојан Новаковић“ освојио трећу награду на годишњем ликовном конкурсу Министарства просвете Републике Србије
Иако би се по резултатима такмичења из математике и историје могло рећи да је подједнако успешан на различитим пољима, неоспорно богатство свог унутрашњег света Милош Симић, ученик петог разреда ОШ “Стојан Новаковић“ најбоље исказује преко својих цртежа, слика, или тродимензионалних креација. Као потврда ових речи стоји податак, да је на недавно одржаном ликовном конкурсу Министарства просвете, у конкуренцији од преко 5.000 радова, добио трећу награду.
- То је био конкурс радова које смо радили у току ове школске године. Колико је мени познато учествовало је око 50 школа, највише из Војводине, а свака школа је послала по око 1.000 радова. Наставница ликовног Славка Ђенадић је послала моје радове, и ја сам освојио трећу награду ““ каже Милош.
Када је реч о мотивима који се јављају на Милошевим цртежима, реч је најчешће о “бићима са оног света“: киборзима, роботима, чудовиштима, ванземаљцима. Већина њих урађена је до најситнијих детаља, тако да му за један рад, некад треба и по осам сати.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa